Hlavní obsah

Alkohol na stadionech v Kataru: Běžný fanoušek nesmí, VIP host může

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otočka bezmála 48 hodin před prvním výkopem. Prodej alkoholických nápojů na stadionech při nadcházejícím světovém fotbalovém šampionátu v Kataru bude zakázán. Ale jenom pro normální fanoušky. VIP hosté si ho budou moct dopřávat i nadále.

Foto: Profimedia.cz

Hlavním dějištěm šampionátu je Dauhá.

Článek

Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) uvedla, že rozhodnutí bylo přijato po „diskusích“ s hostitelem mistrovství světa Katarem, muslimským státem, který přísně omezuje konzumaci alkoholu.

Prodej alkoholu tak bude nově přesměrován pouze do fanouškovských zón, zatímco na stadionech ani v jejich okolí si už lidé pivo nekoupí. Přitom před prvním nedělním zápasem mezi Katarem a Ekvádorem již byly na stadionech postaveny desítky pivních stanů.

Pivo bude i nadále k dispozici ve VIP lóžích na stadionech, které prodává řídící orgán světového fotbalu, v hlavní fanouškovské zóně FIFA v Dauhá, v některých soukromých fanouškovských zónách a ve zhruba 35 hotelových a restauračních barech.

Česko posouvá vztahy s Katarem, Lipavský otevřel ambasádu

Zahraniční

Pro toto překvapivé rozhodnutí FIFA neuvedla žádný důvod, uvádí agentura AFP. V pátek ráno však deník The Times informoval, že na představitele federace silně tlačila katarská královská rodina.

Klíčový sponzor Budweiser

Peprné na celé kauze je to, že FIFA má dlouhodobou sponzorskou smlouvu s výrobcem piva Budweiser, jehož vlastníkem je společnost Anheuser-Busch InBev.

„Organizátoři turnaje si váží pochopení a trvalé podpory společnosti AB InBev našemu společnému závazku zajistit během mistrovství světa ve fotbale v Kataru 2022 stravování pro všechny,“ dodává se v prohlášení.

Na 29denní turnaj by mělo přijet více než milion fanoušků.

Respektujte katarské zákony, vzkázal britský ministr LGBTQ+ fanouškům

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám