Hlavní obsah

Alain Delon je pod rozšířenou soudní ochranou. Nemůže spravovat svůj majetek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v Montargisu ve čtvrtek rozhodl, že filmová hvězda Alain Delon bude kvůli svému zdraví dalších pět let pod posílenou soudní ochranou, napsal list Le Figaro. V praxi to znamená, že soud určil zákonného zástupce, který má herci pomáhat s rozhodováním o zdravotní péči, ale bude za něj také spravovat jeho majetek.

Foto: Profimedia.cz

Alain Delon

Článek

Kdo se stane opatrovníkem 88letého herce, zatím není známé. Faktem ale je, že se bude starat o jeho denní výdaje.

„Bude spravovat běžné účty tak, že bude na jedné straně pobírat důchody, honoráře, peníze z pronájmu, stejně jako všechny další příjmy. Současně se bude starat o zaplacení všech denních výdajů,“ vysvětlil právník Valéry Montourcy v deníku Le Figaro.

„Zpochybňujeme nezbytnost takového restriktivního a donucovacího opatření,“ reagoval Frank Berton, právník hercovy dcery Anouchky Delonové.

Poukázal na to, že až dosud se otázka hercových rozlišovacích schopností neřešila a nikdy se o nich nerozhodlo. „Čekáme, až zjistíme, zda se pan Delon odvolá, nebo ne,“ dodal v televizi BFM TV s tím, že případně sami učiní patřičné kroky.

Děti herce Delona podaly u soudu stížnost na jeho společnici. Družka je prý agresivní a chová se autoritářsky

Zahraniční

Herec je pod soudním dohledem od letošního 25. ledna, nyní je jeho soudní ochrana ještě posílena. Delonovy děti jsou rozhádané kvůli tomu, kdo se bude o nemocného otce starat.

Anthony, hercův nejstarší syn, obviňuje svou sestru Anouchku, že před ním skrývá zhoršující se zdraví jejich otce. Druhý bratr, Alain, tvrdí, že sestra chce otce odvézt do Švýcarska, zatímco on chce zůstat ve francouzském Douchy. Bratři tvrdí, že Anouchce nejde ani tak o zdraví otce, ale spíše o to, aby v případě jeho smrti zaplatila nižší dědickou daň.

Delon prodělal před čtyřmi lety mrtvici a od té doby se jeho zdravotní stav neustále zhoršuje. Podle posledních zpráv francouzských médií, která se odkazují na jeho blízké, má velké potíže s mluvením a je velice unaven. Loni se dokonce objevila informace, že měl lékaři říct, že chce zemřít.

Chci zemřít, život skončil. Alain Delon má sebevražedné myšlenky, tvrdí lékaři

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám