Hlavní obsah

Abramovič si chtěl půjčit milion dolarů na mzdy, píší Američané

O půjčku ve výši jednoho milionu dolarů žádal své známé ve Spojených státech ruský miliardář Roman Abramovič, jehož majetek v Británii a v EU byl zmrazen v důsledku sankcí.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Roman Abramovič

Článek

S odvoláním na své zdroje to napsal americký bulvární web Page Six spjatý s listem New York Post. Peníze podle něj Abramovič potřebuje zejména proto, aby mohl zaplatit mzdy zaměstnancům včetně personálu na luxusních jachtách.

Vyřiď Zelenskému, že je zničím, vzkázal Putin Abramovičovi

Válka na Ukrajině

„Říká, že se s penězi pro své zaměstnance, což činí 750 tisíc dolarů týdně, dosud nikdy ne­opozdil. Se zmrazeným majetkem ale své lidi nemůže zaplatit,“ citoval web Page Six zdroj z Abramovičova okolí.

„Oslovil hollywoodského producenta a režiséra Bretta Ratnera a rodinu Rothschildů, mimo jiné kvůli penězům, ale – ačkoli jsou s Romanem dobří přátelé – nesouhlasili s tím, aby mu dali peníze, protože buď nemají dostatečnou hotovostní likviditu, nebo kvůli nejasným důsledkům z hlediska mezinárodního práva,“ dodal zdroj.

Abramovičova lodi, idi na chuj! Ukrajinští jachtaři se v Turecku pokusili o nemožné

Válka na Ukrajině

V USA zatím Abramovič, mj. majitel britského fotbalového klubu Chelsea FC a exgubernátor Čukotky, sankcím nečelí. Důvodem je zřejmě skutečnost, že se tento miliardář, disponující i izraelským a portugalským pasem, zúčastňuje aktuálních jednání mezi ruskou a ukrajinskou delegací.

Reklama

Výběr článků

Načítám