Hlavní obsah

Volební preference ANO klesly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vítězem voleb by se stalo hnutí ANO se ziskem 34,5 procenta hlasů. Občanské demokraty by volilo 16 procent lidí, Piráty 10,5 a SPD osm procent. Do Sněmovny by se dostalo hnutí STAN s podporou 6,5 procenta. Plyne to z průzkumu společnosti Kantar pro Českou televizi.

Článek

Podle modelu by měla TOP 09 podporu 4,5 procenta a SOCDEM, komunisté a lidovci shodně 3 procenta. Na 2,5 procenta hlasů by shodně dosáhla Přísaha a Svobodní. Dvouprocentní podporu model ukazuje pro Zelené a Stranu PRO.

Při zohlednění volební koalice Spolu, kterou tvoří ODS, TOP 09 a lidovci, by byly výsledky podobné. ANO by v tomto modelu mělo podporu 35,5 procenta. Spolu by podle průzkumu bralo 21,5 procenta a Piráti 11 procent.

Podpora SPD by zůstala na úrovni 8 procent stejně jako zisk STAN, který by byl 6,5 procenta. Nezměnila by se ani podpora zbývajících subjektů.

Ve srovnání s březnovými daty stejné agentury je patrný pokles u ANO a naopak nárůst preferencí u některých stran vládní koalice. ANO mělo v březnu podporu 38,5 procenta, ODS 14,5 a Piráti 9,5 procenta. STAN minulý měsíc sahal na sedm procent a TOP 09 pět procent hlasů. Podpora lidovců byla na úrovni 2,5 procenta.

Průzkum proběhl od 18. března do 5. dubna a zapojilo se do něj 1015 respondentů.

Průzkum ukázal rekordní podporu ANO

Parlamentní volby

Reklama

Výběr článků

Načítám