Hlavní obsah

Za Petrem Pavlem přišly v Ústí nad Labem tisíce lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Prezidentského kandidáta Petra Pavla vítaly v úterý odpoledne v Ústí nad Labem za bouřlivého potlesku tisíce lidí. Na Kostelní náměstí u obchodního centra Forum dorazili lidé z celého kraje. V regionu v prvním kole voleb přitom dominoval Andrej Babiš, v Ústeckém kraji získal 47,27 procenta hlasů proti Pavlovým 29,28 procenta.

Petr Pavel v ÚstíVideo: Aleš Pelikán, Právo

 

Reklama

Článek

Po příjezdu do Ústí zavítal Pavel nejprve do Zdravotního ústavu nedaleko nemocnice. Laborantkám předal květiny a poděkoval za obrovské nasazení během covidu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Setkání prezidentského kandidáta Petra Pavla s občany, 17. ledna 2023, Ústí nad Labem.

Poté přejel za dobrovolníky, které sdružuje Dobrovolnické centrum Ústí nad Labem. Těm poděkoval mimo jiné za práci v Krajském asistenčním centru pro pomoc Ukrajině.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Generál Petr Pavel v Ústí nad Labem

Se svým štábem pak prošel centrem města na Kostelní náměstí. Průvodce po městě mu dělal historik a ústecký senátor Martin Krsek.

Na zaplněném náměstí u obchodního centra Forum čekaly stovky lidí, při příchodu skandovaly: „Pavel na Hrad.“

Pavel odpověděl na Babišovu výzvu. Ukázal své fotky se státníky

Prezidentské volby

Na náměstí byli lidé nejen z Ústí nad Labem a okolí, ale i z dalších měst a obcí v kraji, například z Chomutova, Litvínova, Litoměřic, Děčína, Teplic a mnoha dalších.

„Chtěl jsem vidět generála na vlastní oči z blízka. Až bude prezident, už třeba takové štěstí mít nebudu,“ řekl Martin z Děčína.

Zaskočený generál

Pavel lidem řekl, že v Ústeckém kraji bydlí již 12 let a v Ústí nad Labem bývá často. „Od této návštěvy jsem neměl žádné očekávání, myslel jsem, že se pozdravím s pár lidmi. Tolik lidí jsem opravdu nečekal, to jste mě zaskočili, že je vás tady tolik,“ řekl Pavel davu.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Za generálem Petrem Pavlem dorazili v Ústí nad Labem lidé z celého kraje.

„Pravda se mnohdy ne dobře poslouchá, mnohem lepší je poslouchat, že bude líp, případně rozdávat drobné dárky a za ty si kupovat politickou popularitu. Tudy cesta k řešení nevede. Je potřeba se zaměřit na skutečné plány, jak pomoci lidem, kteří si sami pomoci nemohou,“ řekl Pavel.

Odborníci: To nejhorší, co jsme zatím viděli. Babiš parazituje na strachu z války

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám