Hlavní obsah

Web Pavla se stal terčem hackerských útoků

Volební weby prezidentských kandidátů Petra Pavla a Tomáše Zimy jsou od pátečního rána pod hackerským útokem. Sdělily to jejich týmy. Pavlova mluvčí Eva Hromádková uvedla, že útok je podle provozovatele vedený z různých IP adres napříč Evropou. Doplnila, že podle Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) za útokem stojí ruská skupina NoName057.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Volební web generála Pavla je od pátečních ranních hodin pod silným hackerským útokem, některým uživatelům se proto nenačítá. Podle provozovatele je tento útok veden z různých IP adres napříč Evropou,“ uvedla Hromádková.

„Aktuálně je webová stránka v provozu, ale protože útoky hackerů stále pokračují, uživatelé se mohou potýkat s výpadky. Podobně silnému útoku web generála Pavla čelil i celý den tuto středu,“ doplnila.

Útok v pátek postihl i Zimu. Také on čelil útoku již ve středu, kdy uvedl, že kvůli němu nemohl na svůj web umístit odkaz na zprávu o financování kampaně, jak mu ukládá zákon.

Web Tomáše Zimy byl opět napaden prostřednictvím DDoS ataku. Jak jsme informovali, podobná situace nastala již ve středu, nyní se však jedná o větší útok. Na zprovoznění webu se pracuje,“ sdělil jeho spolupracovník Karel Křivan.

Před pěti lety se vrhla na Zemana. Teď nechce Babiše

Domácí

Výběr článků

Načítám