Hlavní obsah

T. G. Masaryk, Havel, či někdo jiný? Ke kterému prezidentovi tíhnou kandidáti o Hrad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Který dosavadní prezident je vám nejbližší?“ Na tuto anketní otázku museli v předvolebním studiu Novinek odpovídat kandidáti na prezidenta. Často byl zmiňován první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk. Na odpovědi jednotlivých kandidátů se podívejte ve videu.

Video: Novinky

 

Reklama

Článek

O prezidentskou funkci se v nadcházejících lednových volbách uchází devět kandidátů. Od založení Československa v roce 1918 až do současnosti měla naše země celkem 11 prezidentů, vítěz lednových voleb bude 12. v pořadí.

Prezidentské volby se uskuteční v termínu 13. a 14. ledna, případné druhé kolo o dva týdny později. Podle průzkumů veřejného mínění mají největší šance bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová, generál ve výslužbě Petr Pavel a expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Na anketní otázky ve studiu Novinek neodpovídal generál Petr Pavel, který jako jediný ze všech kandidátů pozvání nepřijal.

Fischer: Havel byl jako parník. Nabízím zkušenosti a schopnost pracovat od první minuty

Prezidentské volby

Výběr článků

Načítám