Hlavní obsah

Středula bude kandidovat s podpisy senátorů. Postoupím do druhého kola, věří

Aktualizováno

Šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula bude kandidovat na Hrad s 11 podpisy senátorů, nasbíral prý také přes 62 000 podpisů občanů. Je rovněž přesvědčen o svém postupu do druhého kola.

Foto: Petr Horník, Právo

Kandidát na prezidenta Josef Středula přinesl kandidátní listinu na ministerstvo vnitra.

Reklama

Článek

„Jsem přesvědčen, že jsem schopný oslovit lidi a postoupím do druhého kola,“ řekl odborový předák, který podle svých slov posbíral 67 500 podpisů občanů. Po vnitřní kontrole počet klesl na 62 384.

Středula o sobě prohlašoval, že „jako jediný kandidát“ má podporu od občanů i zákonodárců. Někteří jiní uchazeči o Hrad však jednu či druhou skupinu vůbec neoslovovali.

Vitásková vzdala boj o Hrad, 64 tisíc údajně nasbíraných podpisů se jí zdálo málo

Prezidentské volby

Podmínkou kandidatury je získání nominace od 20 poslanců, 10 senátorů, případně 50 000 občanů, jejichž podpisy jsou zčásti následně ověřovány.

Středula, pro jehož kandidaturu se v minulosti opakovaně vyslovil prezident Miloš Zeman, nepatří podle průzkumů k favoritům voleb.

„Kandiduji, aby si lidé mohli vybrat kandidáta, který nemá žádnou komunistickou minulost týkající se spolupráce s minulým režimem, ale také člověka, který má sociální cítění,“ uvedl.

V nynější situaci jsou podle něj potřebné také vyjednávací schopnosti, kterými prý coby disponuje. Středula se krom krátké epizody po skončení školy realizuje coby odborový předák.

Anketa

Postoupí podle vás Josef Středula do druhého kola prezidentské volby?
Ano
8,7 %
Ne
91,3 %
Celkem hlasovalo 835 čtenářů.

První kolo by vyhrál Pavel. Čtvrtina voličů není pro finálový duel rozhodnutá

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám