Hlavní obsah

Šéf pražské buňky ANO nabídl možnost kompenzace za proherní tiket na Babiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobídka předsedy hnutí ANO a neúspěšného prezidentského kandidáta Andreje Babiše, aby si na něj lidé před druhým kolem voleb vsadili, se po jeho prohře změnila v tragikomedii. Babiš i další představitelé hnutí ANO nyní čelí žádostem, aby sázkařům, nalákaným na možnou vysokou výhru, sázky kompenzovali.

Foto: Novinky

Ondřej Prokop

Reklama

Článek

První reakce lidí, kteří si na sociálních sítích stěžovali, že je Babišova prohra připravila nejen o vloženou částku, ale i potenciální výhru, se objevily již v sobotu.

Jakkoliv není jasné, zda se jedná o vtipálky, nebo o lidi, kteří se skutečně řídili Babišovým doporučením a vsadili na jeho vítězství, věc nezůstala bez odezvy.

Sázka na Babiše se nevyplatila

Prezidentské volby

Šéf Pirátů Ivan Bartoš v této souvislosti vyzval Babiše, aby se omluvil za svou konfrontační kampaň, včetně výzvy, aby si na něj lidé vsadili. Podle něj mohla takováto sázka u některých vést ke zhoršení osobní ekonomické situace.

Babiš ve čtvrtek na Twitteru napsal, aby si lidé vsadili na jeho vítězství 1000 korun a přišli k volbám. „Vyhrajete 12 000 Kč. Babiš vždycky pomáhá, za Babiše bude líp,“ dodal s poukazem na vysoký kurz 12:1, který tou dobou sázková kancelář Fortuna nabízela.

Prokop nabídl kompenzaci

Babiše v apelu na sázkaře, který následně označil za nadsázku, podpořil například předseda pražské organizace hnutí ANO Ondřej Prokop, který si na vítězství svého šéfa vsadil podle informací, jež zveřejnil na Twitteru, 3000 korun.

O ty přišel a namísto inkasa 36 000 korun se na něj obrátil jeden z uživatelů s tím, že vsadil na Babišovo vítězství důchod a chtěl by peníze zpět. „Chápejte, jen jsem poslechl vaši radu…“ uvedl žadatel.

Prokop dotyčnému v reakci navrhl, aby mu poslal nejen sázkový tiket, ale i výši svých příjmů či výši nájmu.

„Váš požadavek probereme ve správní radě mého rodinného nadačního fondu na pomoc ohroženým seniorům,“ odpověděl politik.

Zda bude podobně vstřícně reagovat i na stesky dalších neúspěšných sázkařů, není jasné.

Babiš odradil přes 400 tisíc voličů, kteří mu dali hlas v prvním kole

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám