Hlavní obsah

Sázka na Babiše se nevyplatila

Na sociálních sítích se objevily první reakce na výzvu neúspěšného prezidentského kandidáta a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, který ve čtvrtek připomněl voličům, že kurz na jeho výhru je vysoký, a nabádal je, aby si vsadili na jeho vítězství a pak šli k volbám, aby vyhrál. S tehdejším kurzem 12:1 mohli při vsazení 1000 korun vyhrát 11 000 korun.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Andrej Babiš s manželkou Monikou

Reklama

Článek

„Byl jsem ve Fortuně, kurz je 12. Vsaďte si 1000 Kč a přijďte všichni volit, vyhrajete 12 000 Kč. Babiš vždycky pomáhá, za Babiše bude líp,“ snažil se Babiš motivovat lidi k sázce a následně k návštěvě voleb. Poté výzvu označil za nadsázku. V TV Nova řekl, že se měl držet více při zemi a lidem doporučit vsadit jen 100 korun.

Všichni, co na Babiše vsadili, o své peníze přišli. Prezidentem se nestal.

Někteří lidé se v sobotu po prohraných volbách začali ozývat, ať už v nadsázce, či vážně, se vzkazy požadujícími vrácení vsazených částek. Zda jde o vážně míněnou stížnost, či vtip, nelze u mnoha vzkazů poznat.

Kurz 12:1, který sázková kancelář na vítězství Babiše vypsala a jenž značil míru pravděpodobnosti jeho vítězství, mohl leckoho, kdo se s kurzovými sázkami do té doby nesetkal, uvést v omyl.

Foto: Twitter

Jeden z tweetů o údajné sázce během prezidentských voleb

Faktem je, že sázkové kanceláře po Babišově výzvě zásadnější nárůst sázek nezaznamenaly, byť jejich objem byl rekordní.

„Obecně zájem o sázky před velkým volebním finále vždy roste. Do jaké míry do zájmu o sázky promluvil ten tweet, nedokážeme odhadnout,“ uvedl Tipsport. Také Chance doplnila, že se dal nárůst sázek očekávat, a s vyjádřením Babiše by to kancelář nespojovala. Nemuselo to podle ní mít na klienty velký vliv.

Anketa

Vsadili jste si na prezidentské volby?
Ano, vyhrál/a jsem
9 %
Ano, prohrál/a jsem
8,3 %
Ne
82,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 16299 čtenářů.

Bookmaker: Očekáváme vítězství Pavla, Babišova výzva s kurzy nepohnula

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám