Hlavní obsah

Poslední model bookmakerů: Pavel vyhraje o 900 tisíc hlasů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bookmakeři sázkové společnosti Fortuna favorizují v modelu pro druhé kolo prezidentských voleb Petra Pavla, který podle nich zvítězí se ziskem 57,85 procenta hlasů. Kandidát ANO Andrej Babiš podle modelu získá 42,15 procenta. Volební účast podle sázkové kanceláře přesáhne 70 procent oprávněných voličů. Model Fortuny přitom predikoval vítězství Pavla v prvním kole.

Foto: Novinky.cz s Právo

Petr Pavel (vlevo) a  Andrej Babiš

Reklama

Článek

Podle modelu by mohl Petr Pavel dostat 3 351 021 hlasů a porazit tak Babiše o cca 900 tisíc hlasů. Poslanec a předseda hnutí ANO by měl podle modelu dostat 2 441 179 hlasů.

Volební účast má dosáhnout 70,24 procenta.

„Proti obecnému předpokladu jsme dokázali správně předvídat, že Pavel vyhraje už v prvním kole, i pro nás nicméně byl trochu překvapivý odskok obou hlavních favoritů,“ vrátil se analytik Fortuny Radek Zubatý k modelu pro první kolo.

Špinavosti před koncem kampaně

Prezidentské volby

Ten odhadoval, že Pavel získá 29,58 procenta hlasů, zatímco Andrej Babiš se ziskem 28,35 procenta o více než jeden procentní bod zaostane.

Pavel je favoritem volby i z hlediska kurzů. Kurzy na jeho vítězství jsou kolem 1,05:1, zatímco na Babiše se dá vsadit i v kurzu 12:1.

Kurzy na vítězství Pavla ještě klesly

Prezidentské volby

„Už během uplynulého víkendu se sázelo prakticky jednosměrně, 9 z 10 sázek šlo na Pavla. A nic nenasvědčuje tomu, že by se na tomto trendu mohlo něco změnit, sázkaře nezlákal ani Babišův kurs 12:1,“ dodal bookmaker politických událostí Miloš Novotný.

U Fortuny činí nejvyšší vklad na Pavla činí 2,5 milionu v kursu 1,08:1, na Babiše kdosi vsadil 500 000 korun v kurzu 2,4:1.

Průzkumy a kurzy bookmakerů v prezidentských volbách 2023

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám