Hlavní obsah

Pavel se veřejně zastal své mluvčí. Bylo to adekvátní atmosféře, odmítl kritiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově zvolený prezident Petr Pavel se v neděli veřejně zastal své mluvčí Markéty Řehákové, která na sociálních sítích sklidila značnou kritiku za způsob vedení sobotní tiskové konference po vyhraných volbách. „Nemám jediný důvod to vnímat kriticky, bylo to adekvátní atmosféře,“ řekl Pavel.

Foto: ČTK

Vítězná konference Petra Pavla. Markéta Řeháková druhá zleva

Reklama

Článek

„Bylo to adekvátní k té atmosféře, která tam byla. Ona to brala velice citlivě. Já jsem jí říkal, že nemusí brát hodnocení sociálních sítí jako bernou minci, protože svět sociálních sítí úplně nereflektuje realitu. Na druhou stranu, způsob, jakým vedla tiskovou konferenci, vyjadřoval emoce, ale rozhodně ne nějaké špatné. Ty emoce byly naprosto pochopitelné,“ postavil se za svou mluvčí v nedělním rozhovoru na CNN Prima News Pavel.

„Pro mě to nebylo nic, co by jakkoliv překročilo hranici, a já nemám jediný důvod to vidět kriticky. Naopak mnoho lidí to vnímalo pozitivně a já si myslím, že to svým způsobem k tomu patřilo,“ doplnil.

Pavel: Cesta do Kyjeva by měla být na jaře. Odpoledne bude telefonovat se Zelenským

Domácí

Nově zvolený prezident pak znovu potvrdil, že se na jeho rozhodnutí vzít si Řehákovou na Hrad jako svoji mluvčí vůbec nic nemění.

Markéta Řeháková v minulosti pracovala jako redaktorka Hospodářských novin v mediálním domě Economia. V roce 2020 dostudovala magisterský obor zaměřený na globální spolupráci a bezpečnost na univerzitě v anglickém Birminghamu, bakalářský titul získala na Masarykově univerzitě v Brně v dvojoboru žurnalistika a evropská studia. Po dokončení studií začala pracovat ve společnosti Semantic Visions, která se zabývá analýzami bezpečnostních hrozeb, odkud následně přešla do Pavlovy iniciativy Spolu silnější až na pozici manažerky komunikace v Pavlově prezidentské kampani.

Do širšího povědomí veřejnosti se však dostala v souvislosti se sobotní tiskovou konferencí ve vítězném volebním štábu Pavla. Za emocemi nabité vedení konference následně na sociálních sítích sklidila značnou kritiku, primárně v tom smyslu, že její vystupování nebylo příliš důstojné vzhledem k situaci.

Vystřídá Ovčáčka

Sama Řeháková v rozhovoru pro server iRozhlas řekla, že se cítí na pozici mluvčí prezidenta republiky připravená, a živelnější průběh brífinku komentovala následovně: „Z nás ty emoce spadly a šli jsme na pódium vyjádřit radost z toho úspěchu. To je všechno, co ovlivnilo můj výkon.“

Na Hradě vystřídá dosavadního mluvčího Jiřího Ovčáčka, který kritiku za svou práci sklízel dlouhodobě, když například odmítal komunikovat s některými médii. To v neděli opět zkritizoval i Pavel.

„Měl snahu sám interpretovat nejen slova prezidenta a dalších lidí, ale stavěl se do role, která mu nepříslušela. Ne úplně dobře komunikoval s novináři a toho se zrovna u Markéty Řehákové nebojím,“ uzavřel Pavel.

Čaputová přijela jenom kvůli mně, culil se Pavel

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám