Hlavní obsah

Čaputová přijela jenom kvůli mně, culil se Pavel

Okamžik, kdy přímo do volebního štábu vítěze voleb Petra Pavla dorazila s gratulací slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, si Pavel prý bude pamatovat dlouho. V rozhovoru na CNN Prima News řekl, že do Prahy přijela jen kvůli němu a kdyby vyhrál Andrej Babiš, nepředpokládá, že by jela i za ním.

Foto: David W Cerny, Reuters

Zuzana Čaputová a Petr Pavel

Reklama

Článek

„Nejkrásnější byla gratulace od slovenské prezidentky Zuzany Čaputové. Její přítomnost ve volebním štábu byla krásným momentem, který si budu pamatovat dlouho. Přijela jen kvůli tomu,“ prohlásil v nedělním rozhovoru vítěz voleb Pavel.

Podle něj Čaputová počítala i s variantou, že Pavel nemusí volby vyhrát. „V tom případě by to měla jako takový inkognito výlet do Prahy,“ dodal s tím, že nepředpokládá, že by v případě vítězství jeho protikandidáta Andreje Babiše zamířila k němu do štábu.

Tím prakticky popřel domněnku končící hlavy státu Miloše Zemana, který v sobotu řekl, že věří, že by Čaputová dorazila poblahopřát i Andreji Babišovi.

Pavel také v rozhovoru zopakoval, že by rád společně s Čaputovou podnikl cestu na válčící Ukrajinu. Chtěl by tak učinit ještě na jaře, tedy krátce po své březnové inauguraci.

„Bylo by to dobré na jaře, protože bude v plných přípravách summit v NATO, kde bude prezidentka Slovenska, ale také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Bude dobře, když bychom se ještě předtím summitem domluvili,“ řekl Pavel.

Za Pavlem nečekaně dorazila Čaputová

Zahraniční

Anketa

Myslíte, že bude Petr Pavel lepším prezidentem než Miloš Zeman?
Ano
87 %
Ne
9,3 %
Nevím
3,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 65130 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám