Hlavní obsah

Pavel: Množství lidí v Ostravě mě uvedlo až do rozpaků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Množství lidí, kteří přišli v Ostravě vyjádřit podporu Petru Pavlovi, prezidentského kandidáta nabilo energií, ale také „přivedlo do rozpaků“. Pavel to řekl v pátek novinářům při zakončení dvoudenního výjezdu na sever Moravy v areálu vítkovických oceláren.

Petr Pavel v OstravěVideo: Novinky

 

Reklama

Článek

„Byl jsem tu vícekrát. Bavili jsme se o tom, jak podniky řeší ekonomickou krizi, a byla tu celá řada podnětů. Jsem rád, že jsem dostal možnost setkat se se zaměstnanci, protože tak jako včera na náměstí vítám příležitost vyvracet mýty, které se objevují v rámci prezidentské kampaně,“ uvedl Pavel při návštěvě vítkovických oceláren.

Před návštěvou ocelárny vyrazil Pavel v pátek hned ráno mezi lidi na setkání ke kostelu Svatého Ducha. I tato akce se těšila zájmu jeho podporovatelů, podobně jako tomu bylo ve čtvrtek večer při mítinku na ostravském Masarykově náměstí.

Ve čtvrtek Pavla přišlo podpořit několik tisíc lidí, řada z nich měla transparenty, spontánně zazněla i česká hymna. Množství lidí prý Pavla přivedlo do rozpaků.

Na debatě s Babišem skandovali odpůrci „Pavel na Hrad“

Prezidentské volby

„Nejvíc mě asi překvapila účast a atmosféra včera na Masarykově náměstí. To bylo něco, co jsem opravdu nečekal. Vnímám to jako návštěvu, která mi vlila do žil obrovskou energii, i když mě občas to množství lidí uvedlo až do rozpaků. Na druhou stranu to vnímám jako obrovskou podporu a je vidět, že Ostrava není regionem, který by se nestaral o to, co se děje,“ shrnul výjezd v pátek prezidentský kandidát.

Petr Pavel na Masarykově náměstí v OstravěVideo: Novinky

Stovky lidí na Pavla čekaly také u hospody Kurník Šopa na sídlišti v Porubě, kde měl pro ně čepovat pivo, což však kvůli masivnímu zájmu nestíhal. „Moc jsem jich vytočit nestihl, protože bylo tolik lidí, kteří se chtěli vyfotit, potřást rukou, promluvit, takže jsem vytočil asi tři, sám jsem ani jedno nedopil. Ale myslím, že to, co jsme tam dělali, bylo důležitější,“ glosoval Pavel.

Krátce se prý setkal také s primátorem za ANO Tomášem Macurou, který ho společně s moravskoslezským hejtmanem Ivo Vondrákem (ANO) podpořil ve volbě, a to navzdory kandidatuře šéfa jejich hnutí Andreje Babiše.

„Setkal jsem se s primátorem Macurou. Moc si toho cením, potkali jsme se v minulosti už mnohokrát. Vážím si jeho postojů, které se nikdy nedržely jednoznačně v limitech jeho hnutí. On byl vždycky člověk, který mluvil sám za sebe a podle toho, co považoval za správné. Dovedu si představit, že uvnitř hnutí ANO to vyžadovalo odvahu postavit se proti tomu hlavnímu proudu,“ ocenil podporu Pavel.

Babiš nasedl v Liberci na tramvaj a vydal se do Jablonce

Prezidentské volby

Z Ostravy Pavel zamířil do Brna, kde má naplánovaný program se svým týmem, například natáčení video spotů, ale také setkání s občany u Janáčkova divadla. Podpořit ho tam dorazí také například herci Bolek a Vladimír Polívkovi, Ondřej Vetchý či lidovecký hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Pavel mezi prvním a druhým kolem vyjíždí na místa, kde má jeho protikandidát Andrej Babiš poměrně vysokou podporu. V úterý například Pavel zamířil do tradiční Babišovy bašty, Ústí nad Labem.

V Ostravě vyhrál v prvním kole Babiš se 44 procenty před Pavlem, který od voličů dostal 30 procent hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám