Hlavní obsah

ČT přesunula prezidentskou superdebatu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize se rozhodla přesunout termín prezidentské superdebaty ze čtvrtka 12. na neděli 8. ledna. V původním termínu by diskuse prezidentských kandidátů kolidovala s debatou na Nově. Debatu z Národního muzea odvysílá ČT od 20:00 na ČT1 a ČT24.

Foto: ČTK

Prezidentská superdebata České televize před volbami v roce 2018

Reklama

Článek

Vzhledem k tomu, že komerční televize podle ČT odmítly variantu národní prezidentské debaty a TV Nova naplánovala svoji debatu s několika vybranými kandidáty na stejný termín, na jaký byla avizována superdebata ČT, diváci by přišli o možnost sledovat v ČT společnou diskuzi všech kandidátů.

„V České televizi si velmi dobře uvědomujeme celospolečenský význam a závažnost prezidentské volby, proto odmítáme z předvolebních debat dělat souboj vysílatelů. Pro nás je naopak důležité to, abychom zajistili co nejlepší informační servis pro diváky a nezasahovali nijak do předvolebních kampaní. To jsou důvody, proč přesouváme debatu před prvním kolem voleb na nedělní večer,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

TV Nova plánuje ve čtvrtek 12. ledna v podvečer a večer dvě debaty, každou se čtyřmi kandidáty podle preferencí v průzkumech. Prima plánuje dvě diskuze vždy na středy 4. a 11. ledna a duel před případným druhým kolem 25. ledna. Český rozhlas chystá debatu na páteční poledne 13. ledna.

T. G. Masaryk, Havel, či někdo jiný? Ke kterému prezidentovi tíhnou kandidáti o Hrad

Prezidentské volby

Předvolební debaty České televize se historicky vždy z hlediska sledovanosti řadily k nejvyhledávanějším pořadům celého roku na všech televizích. Poslední Prezidentský duel se s 2,7 miliony diváků stal nejen nejsledovanějším pořadem roku na celém TV trhu, ale i nejsledovanější politickou debatou v historii měření sledovanosti.

Podle nejnovějšího průzkumu společnosti Kantar CZ se většina obyvatel Česka shoduje, že předvolební debaty v ČT jsou klíčové pro jejich finální volbu. Diváci jim přisuzují výrazně větší vliv na volební rozhodování než v případě diskuzí vysílaných na komerčních stanicích, a to v poměru 67 procent ku 19, uvedla ČT.

V průzkumu vede Babiš, má přes 30 procent

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám