Hlavní obsah

Co má dělat prezident a co kandidátům chybí? Odpovídali studenti politologie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se na současný boj o Hrad dívají studenti? Mezi kterými kandidáty se rozhodovali? A jaké jsou při výběru hlavy státu jejich priority? Vydali jsme se s kamerou za studenty politologie Univerzity Karlovy. Své názory nám přiblížili čtyři mladí lidé.

Rozhovor se studenty na fakultě politologie, 1. částVideo: Novinky

 

Reklama

Článek

Rozhovoru se zúčastnili studenti Adam Kočvara, František Vlasák, Eliška Prostřední a Vojtěch Pilár. Volit půjdou všichni čtyři. I kvůli politologickému zaměření svého studia sledovali jednotlivé kampaně poslední měsíce důsledně.

Rozhodovali se hlavně mezi průzkumy favorizovanými kandidáty: Petrem Pavlem a Danuší Nerudovou. Andreje Babiše se nechystá volit žádný z nich.

Rozhovor se studenty na fakultě politologie, 2. částVideo: Novinky

Pavlu Fischerovi vyčetli nemoderní postoje, Marku Hilšerovi prý zase chybí odhodlání a důvěryhodnost něco dokázat.

„Já toho nechci moc. Stačí mi, když prezident bude diplomat, na Hrad přinese elementární slušnost a bude spojovat lidi,“ popsal Vlasák.

Pro Pilára byla při rozhodování jeho zdroji informací veřejnoprávní i soukromá média. Hlavní roli podle něj obsadil Twitter.

Co studenty na sítích zaujalo? A proč nakonec někdo bude volit Pavla, i když původně měl v plánu dát svůj hlas Nerudové? Poslechněte si celý rozhovor.

Otevřené a zajímavé, píší o volbě českého prezidenta zahraniční média

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám