Hlavní obsah

Bookmakeři si troufli na model: První i druhé kolo opanuje Pavel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší šance na vítězství v prvním kole prezidentských voleb má podle bookmakerů a analytiků společnosti Fortuna generál ve výslužbě Petr Pavel. Podle jejich modelu porazí šéfa ANO Andreje Babiše. Do druhého kola se podle nich nedostane ekonomka Danuše Nerudová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kandidát na prezidenta Petr Pavel

Reklama

Článek

„Petr Pavel získá podle predikce 29,58 procenta hlasů, zatímco Andrej Babiš se ziskem 28,35 procenta o více než jeden procentní bod zaostane. Danuše Nerudová už je s ohledem na zisk 21,15 procenta bez šance na postup do druhého kola,“ konstatuje model.

Zisk senátora Pavla Fischera odhadli bookmakeři na 8,47 procenta. Kandidát SPD Jaroslav Bašta by mohl získat 7,18 procenta hlasů. Za ním bude následovat další senátor Marek Hilšer s podporou 2,85 procenta, podnikatel Karel Diviš, jemuž podle odhadu sázkových expertů dají hlas dvě procenta voličů a na chvostu skončí bývalý rektor Tomáš Zima. Jeho zisk odhadují na 0,42 procenta.

Jako nejpravděpodobnějšího celkového vítěze vidí model Pavla. Jeho šance na vítězství kvantifikuje pravděpodobností 58,11 procenta. „Andrej Babiš by mohl vyhrát se 30,13 procenta, Danuše Nerudová pak s pravděpodobností 5,93 procenta,“ shrnul model.

Bookmakeři mají o favoritech jasno, Nerudové už moc nevěří

Prezidentské volby

Data se budou ještě vyvíjet. „Určitě budeme sledovat, jak se projeví zejména dnešní jediná debata, jíž se zúčastní také Andrej Babiš. Vedle toho ze strany předsedy hnutí ANO čekáme mohutnou ofenzivu směrem k Petru Pavlovi, která patrně přijde až před druhým kolem,“ uvedl bookmaker politických událostí Miloš Novotný.

Reklama

Výběr článků

Načítám