Hlavní obsah

Babišova výzva k sázení spustila ve Fortuně smršť tisíců registrací lidí ve věku 40 plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaký dopad měla výzva šéfa hnutí ANO a prezidentského kandidáta Andreje Babiše na voliče, aby využili kurzu 12:1 a šli si na něj vsadit, dokazují i slova hlavního bookmakera sázkové kanceláře Fortuna Michala Hanáka. Podle něj po zveřejnění výzvy čelili náporu tisíců nových registrací.

Foto: David W Cerny, Reuters

Andrej Babiš

Reklama

Článek

„Tweet Andreje Babiše byl rozhodujícím signálem pro spoustu sázejících. Hodinu po zveřejnění toho tweetu jsme zaznamenali nápor tisíců nových registrací, které byly v průměru 40 let plus, a většina sázela na Andreje Babiše. Byly to sumy od pěti set korun do vyšších desetitisíců,“ řekl v neděli ve vysílání stanice CNN Prima News.

„Ten jeho tweet znamenal rozkaz pro jeho voliče ‚pojďte si na mě vsadit, registrujte se u Fortuny‘, on nás konkrétně jmenoval. V historii Fortuny skoro nepamatujeme takové množství registrací nových klientů během několika málo dní.“ Podle jeho odhadu prosázeli tito noví klienti několik nižších milionů. Celkem se na volby ve Fortuně prosázelo zhruba 150 milionů, uvedl Hanák.

Je to hra, byla to nadsázka, vzkázal Havlíček lidem, kteří poslechli Babišovu výzvu

Prezidentské volby

Babiš ve čtvrtek zveřejnil příspěvek s výzvou, aby si lidé vsadili 1000 korun při kurzu 12:1 a šli k volbám, s tím, že v případě jeho vítězství budou inkasovat 12 000 korun.

Po Babišově prohře ve volbách jeho výzvu bagatelizoval místopředseda ANO Karel Havlíček, který ji označil za nadsázku. Mnoho lidí to však jako nadsázku zjevně nepochopilo, protože hned po volbách začali vyzývat ke kompenzacím.

Šéf pražské buňky ANO nabídl možnost kompenzace za proherní tiket na Babiše

Prezidentské volby

Babiše v apelu na sázkaře, který následně rovněž označil za nadsázku, podpořil například předseda pražské organizace hnutí ANO Ondřej Prokop, který si na vítězství svého šéfa vsadil podle informací, jež zveřejnil na Twitteru, 3000 korun. O ty přišel a namísto inkasa 36 000 korun se na něj obrátil jeden z uživatelů s tím, že vsadil na Babišovo vítězství důchod a chtěl by peníze zpět. „Chápejte, jen jsem poslechl vaši radu…“ uvedl žadatel.

Prokop dotyčnému v reakci navrhl, aby mu poslal nejen sázkový tiket, ale i výši svých příjmů či výši nájmu.

Anketa

Považujete výzvu Andreje Babiše k sázení na jeho výhru za nadsázku?
Ano
27,1 %
Ne
72,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 24446 čtenářů.

Lidé vsadili na prezidentské volby přes půl miliardy Kč

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám