Hlavní obsah

Je to hra, byla to nadsázka, vzkázal Havlíček lidem, kteří poslechli Babišovu výzvu

Nešlo o nic neetického, sázka je přece hra, vzkázal místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček lidem, kteří vzali za svou výzvu předsedy ANO a neúspěšného prezidentského kandidáta Andreje Babiše, aby si na jeho vítězství vsadili v kurzu 1:12.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda ANO Karel Havlíček

Reklama

Článek

Havlíček výzvu, která podle něj byla ze strany Babiše v kontextu jeho volební kampaně zjevnou nadsázkou, obhajoval v nedělní Partii na Prima CNN.

Téma nadnesl předseda Pirátů a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš. „Lidem v nouzi dát přes hazard naději, že si zlepší rozpočet, to byla velká špatná,“ odsoudil Babišovu čtvrteční výzvu.

Na sociálních sítích se poté, co Babiš v sobotu prohrál s Petrem Pavlem, objevily příspěvky uživatelů, kteří si stěžovali, že jim sázka motivovaná Babišovou výzvou komplikuje rozpočet.

Lidé vsadili na prezidentské volby přes půl miliardy Kč

Domácí

„Můžeme se bavit, jestli je sázení obecně etické, sázka je přece hra,“ opáčil Havlíček, podle něhož stejně tak nelze brát situaci, kdy některé restaurace nabízely pivo zdarma za volební lístek některého z kandidátů, za nucenou podporu alkoholismu. Podle Havlíčka není jasné, na základě čeho se lidé pro sázky rozhodli.

„Je to svým způsobem nadsázka, byla to výzva na sociálních sítích, které musíme brát s velkou rezervou, protože sociální sítě nerozhodují,“ uvedl Havlíček. Babiš přitom ke komunikaci s příznivci sociální sítě dlouhodobě a masivně využívá.

Šéf pražské buňky ANO nabídl možnost kompenzace za proherní tiket na Babiše

Prezidentské volby

Babiš ve čtvrtek zveřejnil příspěvek s výzvou, aby si lidé vsadili 1000 korun při kurzu 12:1 a šli k volbám s tím, že v případě jeho vítězství budou inkasovat 12 000 korun.

Lidé, kteří si na Babišovo vítězství vsadili, o peníze přišli.

Sázka na Babiše se nevyplatila

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám