Hlavní obsah

Babiš v další debatě s Pavlem: Ta tiskovka se mi nepovedla, ale nekňučel jsem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentský kandidát Andrej Babiš přiznal, že se mu tisková konference po 1. kole voleb nepovedla. „Ale určitě jsem nekňučel,“ reagoval na slova svého protikandidáta generála Petra Pavla ve čtvrteční debatě na Blesku. Řeč byla i o víře či pražském Jezulátku. „Nenosím talismany ani fetiše,“ řekl k tomu Pavel. A do Babiše si rýpl tím, že ani náhlý příklon k víře neudělá z člověka někoho charakternějšího.

Foto: Novinky.cz s Právo

Petr Pavel (vlevo) a  Andrej Babiš

Reklama

Článek

„Já určitě nekňučím, naši psi kňučí. Tiskovka se mi nepovedla, to je pravda. Ale určitě jsem nekňučel,“ reagoval Babiš v Blesku na svůj povolební výstup, za který schytal kritiku.

V debatě byla řeč i o jeho plakátech, na kterých by mělo slovo voják vystřídat generál. „Neuvědomil jsem si to,“ přiznal. A Pavel následně zareagoval: „Generál je stejně urážlivý. Války nezačínají generálové, ale politici.“

Babiš se vyjádřil i k SMS zprávám, které vyzývají jménem Pavla k mobilizaci na Ukrajinu. „SMS nejsou dobře, já mluvím o míru. Pokud to někdo posílá, je to špatně. Já mluvím o míru,“ tvrdí.

Policie prošetřuje SMS o mobilizaci na Ukrajinu

Krimi

Babiše zajímají horoskopy, Pavel talismany nenosí

A tématem se stalo i to, zda je Babiš zlo. To o něm řekla kandidátka Danuše Nerudová, která se umístila v prvním kole třetí. „Pokud by měl být Andrej Babiš prezidentem, tak to považuji za riziko. Jestli Danuše Nerudová říká, že je zlo, tak je to její názor,“ řekl k tomu Pavel.

Oba kandidáti pak zmínili, že v dalších dnech vyrazí do krajů. Pavel má ve čtvrtek v plánu Ostravu, Babiš by měl zamířit do Benešova.

Babiš pak na Blesku také ukazoval miniatury pražského Jezulátka, které prý nosí po kapsách pro štěstí ve volbách. „Chodím tam do kostela pravidelně, dávám tam vzkazy,“ řekl.

„Zajímá mě horoskop. Jsem znamení Panny. Jsem čistá, urputná a pracovitá Panna. Zajímá mě horoskop, karty ne. Zatím pravda nevítězí, ale láska ano. Věřím, že existuje nějaká spravedlnost a že zvítězí,“ řekl dále.

„Nenosím talismany, ani fetiše. Byť respektuji svobodu vyznání, tak bych chtěl říct, že ani náhlý příklon k víře z člověka někoho charakternějšího neudělá. Můžeme to vidět třeba na (mluvčím Hradu Jiřím) Ovčáčkovi,“ rýpl si Pavel.

O Babišovi také v debatě několikrát řekl, že lže.

Babiš s Pavlem se spolu utkají příští týden v 2. kole prezidentských voleb.

Kdy budou debaty s prezidentskými kandidáty

Prezidentské volby

Generál ve výslužbě a bývalý předseda vojenského výboru NATO Petr Pavel byl v prezidentských volbách 2023 zvolen prezidentem České republiky. V druhém kole porazil Andreje Babiše. Více o Petru Pavlovi zde.

Miliardář Andrej Babiš je poslanec, bývalý ministr financí a předseda vlády. V prezidentských volbách 2023 neúspěšně kandidoval na prezidenta, když v druhém kole prohrál s Petrem Pavlem. Více o Andreji Babišovi zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám