Hlavní obsah

Anonym chtěl zmařit volby

Brno

Dvě mimořádné události provázely volby na jižní Moravě. Policisté dokonce museli zkontrolovat jednu z volebních místností v Brně, protože anonym oznámil, že je v ní uložený nástražný výbušný systém. Nebyl tam.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Pátráme po autorovi anonymního telefonátu, který v sobotu oznámil uložení nástražného výbušného systému ve volební místnosti v Brně. Přijali jsme adekvátní opatření, žádné zařízení nebylo nalezeno,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Do Vyškova zase vyjížděli policisté v pátek večer před koncem volební doby na podnět voliče do jedné volební místnosti. Volající upozornil, že členové komise nemají nasazenou ochranu dýchacích cest. Zdokumentovaný stav policisté postoupí správnímu orgánu.

Sněmovna má nejvyšší zastoupení žen v historii, poslankyň je padesát

Parlamentní volby

Další podněty, které policisté v době voleb řešili, už neměly na volby zásadní vliv. „V obci na Blanensku někdo přelepil ještě v noci plakáty politických stran. Auto s reklamou na politickou stranu v brněnských Židenicich pak neparkovalo v rozporu se zákonem o volbách. To potvrdil i odpovědný člen volební komise,“ dodal mluvčí.

Jen ve středu města Brna musela obsluha petičního stánku přesunout své působiště dál od volební místnosti.

Volby do Poslanecké sněmovny 2021. Výsledky voleb, co bude následovat a další informace

Parlamentní volby

Reklama

Výběr článků

Načítám