Hlavní obsah

Veletrh Schola Pragensis nabízí přehled středoškolských oborů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S aktuální nabídkou oborů středních a vyšších odborných škol se mohou zájemci od čtvrtka 25. listopadu seznámit na veletrhu středoškolského vzdělávání Schola Pragensis. Jeho 26. ročník oficiálně začal v 9.00 a podobně jako loni je i letos kvůli epidemii covidu-19 online.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Mediální studio Smíchovské střední průmyslové školy v Praze na ilustračním snímku z loňska

Článek

Živé vysílání potrvá do soboty 27. listopadu, informace o desítkách škol budou do konce února rovněž na webu.

„Přistaň na správné škole!“

Letošní ročník se koná s mottem „Přistaň na správné škole!“. Od čtvrtka do soboty na jeho online návštěvníky čekají živé prezentace jednotlivých škol, workshopy a přednášky o tom, jak si vybrat správný obor. Velkou část vysílání zajistí studenti ze smíchovského studentského mediálního centra Presloviny.

Na těchto stránkách najdou uchazeči kalendář školních dnů otevřených dveří a informace k podmínkám přijímacích zkoušek.

U čerstvých absolventů SŠ vzrostla nezaměstnanost na 6,2 procenta, zjistila analýza

Věda a školy

V minulosti se veletrh konal tradičně v prostorách Kongresového centra Praha. Kvůli epidemii ale pořadatelé již v minulém roce od jeho prezenční podoby ustoupili. Podle hlavního organizátora Pavla Dvořáka je i letos zřejmé, že by mezi žáky ze škol hrozilo vysoké riziko přenosu nákazy covidu.

Spolek vyzval MŠMT, aby představilo možnou podobu jarních přijímaček

Věda a školy

Do veletrhu se podle Michaela Kalisty ze Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia zapojí 152 škol. Živé vysílání potrvá ve čtvrtek a v pátek do 17.00, v sobotu do 13.00.

Reklama

Související články

Čeští žáci se spojí s astronautem na ISS

Ve středu má z Prahy proběhnout živé videospojení s Mezinárodní vesmírnou stanicí (ISS). Během něj si žáci a pedagogové vybraných základních a středních škol...

Výběr článků

Načítám