Hlavní obsah

V Logické olympiádě použijte hlavu online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbývají doslova poslední hodiny k tomu, aby se děti, žáci a studenti od tří do 20 let mohli registrovat do soutěže jménem Logická olympiáda. Uzávěrka přihlášek je poslední zářijový den.

Foto: archiv Mensa ČR

Letošní finále v Míčovně Pražského hradu proběhne prezenčně, ale s poloviční účastí. Foto z loňského finálového kola Logické olympiády.

Článek

Již 13. ročník klání bude trochu jiný než obvykle - po základním a online konaném kole bude pro nejlepší řešitele pokračovat opět online krajským kolem. Celorepublikové finále je plánováno na konec listopadu v Míčovně Pražského hradu.

Třináctý ročník Logické olympiády odsoutěží nadšenci u svých počítačů

Domácí

Hlavním cílem soutěže je pomoci školám ve vyhledávání intelektově nadaných dětí a představit jim, jak zábavné mohou logické úlohy být. Soutěžní zadání je zaměřeno na vrozené rozumové schopnosti a předpokládá jen primární školní znalosti s ohledem na věk dítěte, např. pro děti ze školek je celé zadání obrázkové - není tak třeba umět ani číst, ani psát.

Foto: Logická olympiáda

„Letošní ročník soutěže bude díky opatřením kvůli koronaviru probíhat hlavně online. Zapojit se tedy mohou všechny děti z mateřských, základních a středních škol z jakéhokoliv místa, stačí být připojen na internet. Důležité je zaregistrovat se do soutěže nejpozději do 30. září,“ připomněla Zuzana Poláková, hlavní koordinátorka Logické olympiády.

Česko je pro nás inspirace, říká šéf mezinárodního Mensa klubu

Věda a školy

Logickou olympiádu pořádá Mensa České republiky, kterou v její snaze o identifikaci nadání a rozvoje inteligence dětí podporují i další subjekty. Dlouholetými generálními partnery soutěže jsou OPEN GATE – gymnázium a základní škola, s. r. o., a Nadace THE KELLNER FAMILY FOUNDATION. Soutěž finančně podpořilo také MŠMT, mnoho krajů, měst a obcí, rovněž komerčních subjektů a jednotlivců.

Mediálním partnerem Logické olympiády 2020 jsou Právo a Novinky.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám