Hlavní obsah

Pro start chytrých projektů, za kterými stojí ženy, jsou připraveny peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytrých žen s originálními nápady je jistě dost. Ale jen málo z nich najde odvahu jít s kůží na trh. Situaci hodlá změnit inovační agentura JIC (Jihomoravské inovační centrum), která zahájila rozvojový program Empower. Až do 18. února se do něj mohou hlásit zejména studentky magisterských a doktorských oborů brněnských univerzit.

Foto: archiv JIC

Žen podnikajících s vlastními nápady je pořád málo.

Článek

„S podporou expertek JIC získají potřebné sebevědomí a schopnosti, které jim pomohou uspět se svými znalostmi ve startupovém prostředí. Program je rozdělen do šesti bloků, startuje v kreativním hubu KUMST v Brně 7. března a trvá přibližně tři měsíce,“ popsal Novinkám Martin Gillár z JIC program, na jehož konci je zavedení úspěšných nápadů do výroby.

„Když se podíváte na startupy, které v posledních letech získaly nějakou investici, tak mezi zakladateli najdete jen dvanáct žen. A asi 350 mužů. To je obrovský nepoměr,“ říká Veronika Chválková, která má v inovační agentuře program Empower na starosti a v minulosti se podílela třeba na vzniku brněnské pobočky Impact Hubu.

„Chceme dát holkám větší šanci uspět. Víme, že mají vzdělání v oboru i chuť se do něčeho vlastního pustit. My jim poskytneme bezpečný prostor, kde získají podnikatelské základy a také víru v sebe sama,“ doplňuje Chválková.

Pomoci mají i úspěšné podnikatelky

Každý blok programu bude věnovaný konkrétnímu tématu. V plánu je třeba hledání osobní vize a definování vlastních talentů a silných stránek, ověření podnikatelského nápadu, techniky pro prezentaci i byznysové vyjednávání. V rámci programu proběhnou workshopy, diskuze s podnikatelkami i skupinové konzultace k podnikatelským nápadům.

K některým tématům také organizátoři zvou hosty, a to samozřejmě hlavně z podnikatelského světa. „Chceme mladé dívky inspirovat a představit jim ženy, kterým se ve světě podnikání podařilo uspět,“ říká Chválková.

Pozvání přijala např. spoluzakladatelka startupu Sygic Travel Barbora Nevosádová, ředitelka firmy IN-EKO Eva Komárková, blogerka a spoluzakladatelka Kvítek v bytě Veronika Ježková, novinářka Klára Kubíčková, lektorka Jana Hřebecká, psycholožka Beáta Holá nebo vědkyně Julie Dobrovolná, jejíž firma Entrant prošla inkubátorem Evropské kosmické agentury (ESA).

Anglické školství je modernější, v Česku se zase lépe učí cizí jazyky, hodnotí dívka z Havířova

Věda a školy

Moderní stroje vyvíjené pro městskou leteckou dopravu vznikají i v Brně

Věda a školy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám