Hlavní obsah

Neohlášený start jihokorejské rakety na tuhé palivo vyvolal obavy z UFO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci jihokorejské armády v pondělí zveřejnili záběry z úspěšného - a původně neohlášeného - testovacího letu své nosné rakety na tuhé palivo. Do vesmíru stroj odstartoval v pátek 30. prosince, video zprostředkovala agentura Reuters.

Jihokorejská raketa na tuhá paliva úspěšně odstartovala do kosmu.Video: Reuters

 
Článek

V pátek média v Jižní Koreji informovala o četných pozorováních neidentifikovaného létajícího objektu nad vzdušným prostorem země. Duhově zbarvená světla byla spatřena na obloze na několika místech včetně Soulu kolem šesté hodiny večer místního času (10:00 SEČ), uvedl jihokorejský deník The Korea Herald.

Na sociálních sítích bylo nejprve zveřejněno několik fotografií a videí ukazujících páteční start, přičemž mnoho lidí zpochybňovalo původ a pravost těchto snímků.

Neohlášený zkušební let kosmické rakety v Korejské republice tak vyvolal obavy z UFO. Ministerstvo obrany později oznámilo, že test dopadl dobře, a omluvilo se, že na něj veřejnost neupozornilo s předstihem.

Raketový test byl podle ministerstva proveden za účelem posílení obranných schopností země v oblastech, jako je nezávislý kosmický dohled a průzkum.

Pentagon dostal několik stovek nových zpráv o výskytu UFO

Amerika

Zkušební let navazuje na další raketový test, který se uskutečnil 30. března. Loni v červnu Jižní Korea rovněž provedla druhý test rakety Nuri, kterou úspěšně dopravila na oběžnou dráhu satelit.

Jižní Korea poprvé dopravila na orbitu družici raketou vlastní výroby

Věda a školy

Jihokorejci si navíc mohou „odškrtnout“ i další úspěch. Jejich první lunární sonda Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO), známá též jako Danuri, se o dva dny dříve oproti plánu, tedy 27. prosince, dostala na cílovou oběžnou dráhu kolem Měsíce.

„Užít si Měsíc“. Na lunární orbitě se uvelebuje jihokorejská sonda

Věda a školy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám