Hlavní obsah

Mladí vědci dostali prémie

Právo, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Tomáš Ripel, doktorand oboru mechatronika na brněnském Vysokém učení technickém, bude dostávat k běžnému stipendiu tři roky měsíc co měsíc deset tisíc korun, dohromady tedy obdrží 360 000 korun. Je totiž jedním z dvacítky studentů doktorandského studia technických a přírodovědných oborů čtyř brněnských univerzit, kteří převzali včera šek z rukou primátora Romana Onderky (ČSSD).

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Brněnský primátor Roman Onderka předal šeky dvacítce studentů doktorandského studia technických a přírodovědných oborů čtyř brněnských univerzit.

Článek

Jsou to vítězové soutěže, kterou pořádá Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu (JCMM), finančním garantem je statutární město Brno.

Tomáš uspěl s projektem na vývoj aktivní loketní ortézy. Měla by sloužit jako rehabilitační pomůcka pro pacienty, kteří utrpěli poranění loketního kloubu, a nahradit dosavadní těžké a příliš neohrabané pomůcky.

„Projekt je nyní ve stadiu studie. Klinické zkoušky proběhnou ve Fakultní nemocnici Olomouc. Potom by se mohla pomůcka vyrábět,“ řekl Právu Ripel.

Reklama

Výběr článků

Načítám