Hlavní obsah

Ministerstvo firmám upraví podmínky pro vysílání zaměstnanců do ciziny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) se chystá upravit pracovní podmínky zaměstnanců, které jejich firma vyšle do zahraničí. Úprava se mimo jiné dotkne délky trvání pracovního poměru na dobu určitou či doby vyslání na práci v zahraničí. Vyplývá to z materiálu zveřejněného na portálu vlády.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Trvání pracovního poměru na dobu určitou u lidí, kteří mají pravidelné pracoviště v zahraničí, bude možné sjednat nejdéle na pět let. Také pracovní poměry na dobu určitou u lidí, kteří budou vysláni k výkonu práce do zahraničí, bude možné prodloužit nejvýše o tuto lhůtu.

Chystané nařízení vlády má také upravit pracovní dobu lidí pracujících v zahraničí s ohledem na dny pracovního klidu a státní svátky v České republice. Zaměstnavatel jim na tyto dny může nařídit práci, ovšem musí jim za to poskytnout volno v dny, které jsou státními svátky v zemi, kde je pracoviště.

Tyto úpravy se budou vztahovat na všechny zaměstnavatele a jejich zaměstnance. Kromě toho ovšem předpis počítá i s úpravou pro zaměstnance ministerstva zahraničních věcí. Těm bude moci úřad omezit z bezpečnostních důvodů na určenou dobu pohyb ve svém sídle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám