Hlavní obsah

Jak se chovat v neobvyklé situaci? Mendelova univerzita se kvůli bezpečnosti zaměřuje na prevenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mendelova univerzita v Brně realizuje v souvislosti s prosincovou událostí na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze řadu bezpečnostních opatření. Zaměřit se chce především na prevenci, tedy na informovanost zaměstnanců i studujících, jak se v případě mimořádné události zachovat. Zároveň zavádí nový způsob nahlašování takové události pomocí univerzitní aplikace.

Foto: archiv Mendelovy univerzity

Mendelova univerzita v Brně byla založena jako Vysoká škola zemědělská už v roce 1919.

Článek

Nedílnou součástí při zajištění bezpečnosti je i spolupráce s Policií České republiky.

„Hlavním cílem je začátkem semestru přehledně informovat studující i zaměstnance, jak se v neobvyklých situacích chovat,“ uvedl rektor univerzity Jan Mareš.

Za tímto účelem vznikla na univerzitním webu nová stránka, která stručně sdružuje všechny důležité informace týkající se bezpečnosti.

Studenti se vrátili na pražskou fakultu s nadšením

Domácí

Jak dále univerzita informovala, zároveň byl spuštěn nový modul aplikace Moje MENDELU, v rámci něhož může každý uživatel mimořádnou situaci nahlásit přímo členům krizového týmu, kteří podniknou další potřebné kroky.

Případný zásah co nejrychleji

Se zástupci policie je univerzita v kontaktu už od konce minulého roku. Cílem této spolupráce je obeznámit policii s univerzitním areálem, aby bylo případný zásah možné provést v co nejkratším čase.

„Případná opatření budou realizována postupně na základě analýzy bezpečnostních rizik a v souladu s doporučeními Policie ČR. Kontrola zabezpečení areálů ve spolupráci s policií probíhá v brněnském i lednickém kampusu, je nastavena spolupráce se Správou kolejí a menz a vedením školních podniků,“ popsal Mareš.

Důležité je vědět, jak se zachovat

Na konci ledna se uskutečnilo první školení policie pro členy krizového týmu. Z něj budou vycházet další školení zaměstnanců a studujících, která se aktuálně připravují a proběhnou na začátku semestru.

„Školení bude zaměřené zejména na edukaci zaměstnanců a studentů, jak se chovat v případě mimořádných událostí,“ přiblížil rektor.

Na nejstarší české univerzitě zaměřené na zemědělství studuje na pěti fakultách téměř 9000 studentů, z nichž 20 procent je ze zahraničí. Pracuje v ní 1500 lidí.

Rektoři: Peníze přislíbené ministerstvem školství na bezpečnostní opatření nestačí

Věda a školy

Česko a Slovensko budou spolupracovat na opatřeních k bezpečnosti škol

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám