Hlavní obsah

Ztracené iluze Bohumila Zatloukala zahrají v Písku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další akcí Píseckého kulturního léta je vystoupení folk rockového seskupení kolem Bohumila Zatloukala, spojeného dlouhá léta především s rockovým bardem Lubošem Pospíšilem. Na programu bude 11. července.

Foto: archiv

B. Zatloukal

Článek

Počátky Ztracených iluzí se datují k roku 1987, od kdy již kapela fungovala v odlišném a rozličném složení - loni Zatloukal naplno rozjel obnovenou činnost tohoto projektu. Jeho spoluhráčem je mu bratr Vladimír, dalším členem, doplňujícím pěvecky kytarové duo na trojici, pak je zpěvačka Jamajka Koblicová.

Bohumil Zatloukal stál u zrodu kapely Jasná páka v roce 1981, o rok později nastoupil do 5P Luboše Pospíšila, později byl znovu aktivní v reinkarnaci Jasné páky, tedy v Hudbě Praha, s Pospíšilem opětovně působil jak v kapele, tak vystupovali v duu Pospíšil - Zatloukal. Jeho bratr Vladimír hrál v kapele Garáž, rovněž v Jasné páce, ale působí i v je pubrockové kapele Echt! Z folkového podhoubí vyzrála zpěvačka Jamajka -  od rodinného sdružení Verumka přes kapely Newyjou, Máci, Dobrý večer kvintet, Milé tváře až k Luboši Pospíšilovi.

Tato pražská formace nabídne písně svižné i nostalgické balady, postavené na zvuku, doprovodech, vyhrávkách i sólech dvou elektrických i akustických kytar a zpěvu, kde velkou váhu mají i české texty. Na repertoáru mají Iluze zhudebněné básně Pavla Šruta, Jana Kašpara, Františka Stralczynského, Pepy Lábuse či Jana Sahary Hedla.  

Koncert, pořádaný Centrem kultury Písek, proběhne ve čtvrtek 11. července od 19.30 hodin na zahradě Kulturního domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám