Hlavní obsah

Zlínská ulice ožije módní přehlídkou

Novinky, Jana Langerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 8. října se bude přímo na zlínské Bartošově ulici konat módní přehlídka s názvem Podzimní móda na ulici.

Foto: Móda na ulici

Móda na ulici

Článek

Za módní přehlídkou stojí Zdeňka Balajková  - módní návrhářka, která jde svou vlastní cestou. Klade důraz na ruční práci, profesionální propracování, ale také na nadčasovost a nositelnost. Nejraději tvoří z přírodních materiálů jako je len, bavlna nebo viskóza, protože věci ušité z těchto materiálů jsou příjemné na nošení a například úplety (viskóza-bavlna) se navíc přizpůsobují postavě.

„Oděvy tvořím stejně jako obrazy, každý je svůj, má svůj tvar, originalitu (ta je zajištěna tvorbou minisérií). Snažím se vycházet při navrhování ze své vlastní zkušenosti – touhy po odlišnosti, která mne samotnou přivedla k tomu, že si v podstatě od dětství tvořím své oblečení sama. Přestože sleduji módní trendy, snažím se zůstávat sama sebou. Věřím na souhru „duší“ stejného naladění,“ uvedla Zdeňka Balajková.

Zdeňka Balajková tvoří pro skupinu butiků v České republice, které si sama vybírá. Není jich tolik, ale mají jedno společné – po zhlédnutí interiéru následovala vzájemná souhra s jejich majitelkami, které znají svoje zákaznice.

Módní přehlídka Podzimní móda na ulici se koná 8. října v 16 hodin na Bartošově ulici 4341 ve Zlíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám