Hlavní obsah

Zámek v Roudnici nad Labem po roce opět ožije vinobraním

Novinky, Tomáš Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ročník Roudnického vinobraní na zámku se blíží, uskuteční se již v sobotu 15. září. Na čtyřech pódiích v areálu barokního zámku v Roudnici nad Labem se vystřídá několik desítek umělců, mezi kterými nebudou chybět Gipsy.cz, UDG, Segment, Clou, David Deyl, Olga Lounová, Yvonne Přenosilová a další.

Foto: Tomáš Pokorný

Výstava historických vozidel Historici v Roudnici je tradiční součástí akce a patří k největším v republice.

Článek

Také letos bude připravena Alternativní scéna. Návštěvníci se mohou těšit na stage, která na rozdíl od ostřílených hvězd, vystupujících na sousedních pódiích, nabídne mladou krev. 

Letošní lahůdkou především pro mladé bude Taneční scéna u galerie. Velké množství pozitivní energie slibují DJové, kteří zahrají především house, breakbeat a drum'n'bass. Speciálním hostem taneční scény je rodák z amerického San Franciska - DJ Lurob.

Na své si přijdou také nejmenší. V areálu naleznou pouťové atrakce, dětské koutky, dětské divadlo, koně, šermíře a mnoho dalšího. Návštěvníci se mohou rovněž těšit na desítky stánků s vínem, burčákem, občerstvením i dobovým zbožím. 

Bohatý bude také doprovodný program. Za zmínku stojí další ročník tradiční výstavy historických vozidel Historici v Roudnici se spanilou jízdou regionem.

V rámci doplňkové programu proběhne v Galerii moderního umění v Roudnici nad Labem a v Chrámu Narození Panny Marie další ročník festivalu sborového zpěvu Roudnické konsonance. Otevřeny budou roudnické památky, bunkr u sv. Václava s výstavou vojenské techniky, Podřipské muzeum a další. Chybět nebude ani hromadný seskok parašutistů roudnického aeroklubu.

Roudnické vinobraní navštívilo v loňském roce více než 10 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám