Hlavní obsah

Zámek Napajedla ovládnou princezny se zlatou hvězdou na čele

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevíte, kam vyrazit o víkendu na výlet? Zkuste Zámek Napajedla na Zlínsku, který na celé léto připravil bohatý program. Areál zámku je nyní otevřen každý den, vždy od 10.00 do 18.00. Návštěvníci v něm mohou navštívit několik výstav, posedět v zámecké kavárně nebo v parku se stoletými stromy.

Foto: www.zameknapajedla.cz

V Zámku Napajedla i v přilehlém parku si užijete příjemné chvíle.

Článek

Poprvé v historii zámku si mohou lidé prohlédnout i zámecké komnaty. Prohlídkový okruh trvá přibližně hodinu. Během prohlídky se návštěvníci dozví i o historii panství, prohlédnout si zrcadlový sál a několik dalších salonků a historických místností. Prohlídky se konají denně od 10.00 do 16.00, pouze v sobotu 9. července jsou zrušeny.

„V neděli ale budou opět pokračovat, a to v časech: 10.30, 11.30, 13.30, 14.30 a 15.30,“ upřesnila manažerka zámku Petra Psotková. Každý čtvrtek se konají i komponované noční prohlídky zámku, které začínají ve 21.00.

V přízemí barokního sídla jsou nyní přístupné dvě výstavy. Milovníci cestování, exotiky i zvířat si na své přijdou při prohlídce 3D výstavy nazvané AFRIKA. Dále jsou v saloncích vystaveny historické kočárky a panenky od soukromé sběratelky Marie Václavínkové z Otrokovic. Obě expozice jsou otevřeny denně od 10.00 do 18.00. 

O víkendu jsou navíc návštěvy zámku obohaceny o komponované programy. Každou neděli se koná DĚTSKÉ KULTURNÍ LÉTO. Zámek je tak dětem zasvěcen až do 28. srpna, vždy od 14.00 do 17.00.

„Každé dítě ve věku do 18 let, které přijde v kostýmu vyhlášeném pro tu danou neděli, získá získá vstupenku na prohlídku zámku zdarma. Neděle 10. července je zasvěcena pohádce o PRINCEZNĚ SE ZLATOU HVĚZDOU NA ČELE. Navíc při splnění podmínek bude každý soutěžící zařazen do celoprázdninové soutěže o nejlepší dětský kostým, která vyvrcholí v neděli 28. srpna v rámci akce HURÁ DO ŠKOLY,“ připomněla manažerka zámku Petra Psotková.

Zábavné programy jsou ale během letních prázdnin naplánovány i na další dny. Ve čtvrtek 14. července se uskuteční JAZZOVÝ VEČER, na němž od 20.00 vystoupí kapela Balkansambel ze Slovenska. Předcházet mu bude od 16.00 gurmánské grilování a ochutnávaka domácích – zámeckých specialit z Moravského kulinářského institutu. Ten uspořádá na zámku během léta i několik kurzů vaření.

Více informací také na www.zameknapajedla.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám