Hlavní obsah

Žalman a Spol navštíví Ostravu v novém složení

Novinky, Lucia Nováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejznámějších folkových kapel Žalman a Spol funguje v různých obměnách již tři desetiletí. Nic není navěky neměnné. Kdo zavítá ve středu 23. května v 19.00 hodin do Domu kultury města Ostravy, uvidí zcela novou sestavu Spolu.

Foto: Lucia Nováková

Žalman a Spol při vystoupení na letošním Folkovém kvítku na Konopišti.

Článek

Téměř 15 let vystupovala kapela v ustálené sestavě Pavel Žalman Lohonka, Petr Novotný, Jan a Jindřiška Brožovi. Nyní nastal čas změn. Od nového roku již manžele Brožovy můžete vidět pouze v kapele Devítka.

Z původních spolupracovníků zůstal po Žalmanově boku pouze Petr Novotný. Post zpěvačky nyní obsadila Michaela Hálková. Ta již v Žalmanově kapele vystupovala v letech 1995-1996. Své kytarové mistrovství předvádí nenápadný, ovšem velmi zkušený muzikant Pavel Malina, který předtím hrál ve spoustě známých kapel včetně uskupení s Pavlínou Jíšovou, Lenkou Filipovou, Věrou Martinovou a Pavlem Bobkem.

Repertoár se malinko pozměnil a hlavně si u některých písní kapela vyhrála s novými aranžemi, takže o překvapení nebude nouze. Zazní některé starší oblíbené skladby v novém kabátku, třeba Sen o Berenice, Nikdo se nesmál a mnohé další. Chybět ovšem nebudou ani letité divácky osvědčené a žádané hity jako Divoký horský tymián.

Přijďte se podívat, co nového se může udát i u starých osvědčených kapel, máte možnost posoudit, jak se výměna obsazení povedla. Nechte se unést příjemnými melodiemi a prožijte hezký večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám