Hlavní obsah

Waldorfská základní škola v Ostravě Porubě se na jeden den otevře návštěvníkům

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Učitelé waldorfské větve základní školy v Ostravě Porubě se rozhodli, že opět umožní zájemcům o tuto pedagogiku poznat waldorfskou školu blíže a hlouběji. Den otevřených dveří se bude konat v pátek 27. listopadu dopoledne.

Foto: Iva Soukupová

Plakát k akci

Článek

Vstup do školy má být umožněn hlavních vchodem, který spojuje jak klasickou tak waldorfskou větev základní školy, a již od 7:45 bude zpřístupněna i družina waldorfských tříd. Návštěvníci se tak mohou podívat do jednotlivých oddělení a zjistit veškeré informace o průběhu aktivit, které je zajímají.

V rámci ranní výuky bude probíhat tzv. hlavní vyučování (neboli epocha), které tvoří první část dne. Pokud návštěvníky zajímá, jak tato epocha probíhá, co specifického se zde děje a jak jsou děti rozvíjeny, mají možnost ji vidět v čase 7:50 až 9:40. Zástupkyně ředitele pro waldorfské třídy Mgr. Beata Krejzová k tomu dodává: "Budou zpřístupněny všechny třídy kromě 1., tedy 2. až 9. třída. Jedinou prosbou z naší strany je, aby ti, kteří se přijdou podívat na proces hlavního vyučování, se účastnili celé výuky od začátku až do konce."

Od 9:40 do 10:00 bude probíhat velká přestávka a po ní je možnost vidět dvě libovolné vyučovací hodiny, přičemž každá je již v klasické délce 45 minut. Návštěvníci opět mohou zavítat do kterékoliv třídy kromě první a k vidění budou buď různé výchovy (výtvarná, hudební, pracovní, tělesná, apod.), nebo jazyky (anglický, ruský, německý).

Na den otevřených dveří ještě navazuje tradiční sobotní vánoční jarmark a tvůrčí dílny. Pokud budou mít návštěvníci čas a chuť, tak se s učitelským sborem mohou znovu setkat ve specifickém prostředí porubských waldorfských tříd i 28. 11. 2015 od 10:00 do 15:00. Na akci mohou zavítat i rodiče s dětmi. Program má být určen pro všechny věkové kategorie.

Více informací k připravovaným akcím naleznete na www.waldorfporuba.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám