Hlavní obsah

Vydejte se s pohádkovými bytostmi ke studánkám

Novinky, Tomáš Gaudek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malí i velcí si mohou v Krnově po několika letech opět společně užít Putování ke studánkám. Oblíbená akce se uskuteční v sobotu 30. března a účastníky kromě pohybu na čerstvém vzduchu čeká také plnění úkolů na několika stanovištích.

Foto: Tomáš Gaudek
Článek

„Připraveno bude například chytání umělých rybek, poznávací hry nebo úkoly zaměřené na ochranu přírody a třídění odpadu. Dětem s nimi pomohou pohádkové bytosti a v cíli si pak budou moci užít různé pohybové aktivity, jako je například střelba z luku,“ prozradila Kristýna Kutálková z odboru strategického rozvoje.

Trasa dlouhá dva a půl kilometru povede od budovy bývalého sanatoria na Ježníku k Jelení studánce. Cíl bude na Ježečkově paloučku, kde budou připraveny pamětní listy, várnice s teplým čajem i oheň s vidlicemi na opékání. Špekáčky si účastníci donesou vlastní.

„V současnosti také jednáme s autobusovým dopravcem o posílení ranního spoje z centra města na Ježník. Přesné časy, počty stanovišť a místa odjezdu včas oznámíme na webu a facebooku města,“ doplnila informace Kristýna Kutálková. 

Absolvování trasy, která bude označena barevnými fáborky, by účastníkům nemělo zabrat více než hodinu. Start se uskuteční od 8.45 do 10.00 hodin. Organizátory jsou kromě města Krnov také MIKS, Lesní školka Vlčí doupě, Klub českých turistů, skautský oddíl Krnovská Trojka, střední pedagogická škola a Mateřská škola Mikulášská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám