Hlavní obsah

Východní Morava nadchla štáb ruské televize z Jekatěrinburgu

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiblížit Českou republiku ruským turistům a ukázat jim, že kromě Prahy a Karlových Varů je zde spousta jiných zajímavých míst, to je cíl několikadenního pobytu štábu ruské televize ATN z Jekatěrinburgu v ČR. Dva dny z nabitého programu byly věnovány Východní Moravě.

Foto: Zdeněk Urbanovský

Štáb při práci - Kroměříž, Černý Orel

Článek

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy společně s partnery v Kroměříži, Zlíně a Vizovicích připravila pro štáb televize zajímavý program, který byl výběrem míst atraktivních pro ruskou klientelu ve Zlínském kraji.

Postupně tak vznikaly záběry v Arcibiskupském zámku, Arcibiskupských vinných sklepech, hotelu La Fresca, pivovaru Černý Orel v Kroměříži. Druhý den pak v expozici Princip Baťa, 21. budově, v Kongresovém centru, Univerzitě T. Bati a Zoo ve Zlíně. Program zakončila exkurzní trasa Distillery Landu ve Vizovicích.

„Pro obyvatele z oblasti Jekatěrinburgu je Česká republika snadno dostupným cílem díky pravidelné letecké lince do Prahy. Spojení Zlínského kraje s Prahou veřejnou dopravou autobusem či vlakem je bez problémů, což vytváří základní předpoklad pro turismus. K návštěvě regionu jsme se rozhodli díky historické události, kterou byl pobyt ruského cara Alexandra III. v Kroměříži. Dojmy z návštěvy jsou vysoce pozitivní. To, co jsme na Východní Moravě viděli a zažili, překonalo naše očekávání. S tak vřelým vztahem lidí  k dávné i nedávné historii se člověk setkává jen málokde. Historie Baťova koncernu či osud rodiny Jelínků z Vizovic -  to jsou velmi silné příběhy, které bychom v budoucnu chtěli použít jako samostatná témata. Za naprostý unikát považujeme pracovnu šéfa umístěnou ve výtahu 21. budovy ve Zlíně. Také nás potěšilo zjištění, že ve Zlíně studují Univerzitu T. Bati krajané z našeho regionu,” zhodnotila krátký pracovní pobyt na Východní Moravě Galina Levočkina, ředitelka televize ATN.

Televize ATN vysílá v západní Sibiři na dvou kanálech, mimo jiné spolupracuje s celostátními kanály Rossija 2 a Rossija24, denní sledovanost každého z nich je zhruba 5 miliónů diváků. Štáb v ČR doprovázel ředitel zastoupení Czechtourism v Jekaterinburgu Roman Procházka.

Výběr článků

Načítám