Hlavní obsah

Vinobraní v Roudnici i letos zpestří historická vozidla

Novinky, Tomáš Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brány celého zámeckého areálu v Roudnici nad Labem se po roce opět otevřou veřejnosti. V sobotu 14. září zde totiž proběhne hlavní program Roudnického vinobraní na zámku.

Foto: Tomáš Pokorný

Vinobraní v Roudnici nad Labem

Článek

Také letos se jeho návštěvníci mohou těšit především na tradiční slavnost s bohatým kulturním a doprovodným programem, prodejem českého i moravského vína a burčáku, jarmarkem a pouťovými atrakcemi.

"Na dvou pódiích vystoupí např. Verona, No Name, Petr Kotvald s kapelou a taneční skupinou Dance company, Jaksi Taksi, ale také Yvetta Simonová, Lešek Semelka či Josef Zíma. Připravena je také taneční scéna. Při sestavování programu jsme zkrátka mysleli na všechny věkové kategorie," řekla Jana Vraná z programového oddělení KZM Roudnice nad Labem, které vinobraní pořádá.

Pro děti pořadatelé připravili široký výběr pouťových atrakcí. Představí se také Sváťovo dividlo s loutkovými pohádkami pro děti. Probíhat budou projížďky na koni, ukázky sokolnictví, malování na obličej, vystoupení šermířů a soutěže. Děti budou v zámeckém parku vypouštět balónky se svými přáníčky. 

Bohatý je také doprovodný program. Za zmínku stojí další ročník výstavy historických vozidel Historici v Roudnici s plánovanou účastí 150 exponátů, či festival komorní hudby Roudnické konsonance. V areálu barokního zámku pořádá Podřipské muzeum unikátní výstavu antických váz. Připravena bude výstava kaktusů a sukulentů. Do zámeckého parku doskočí také parašutisté z roudnického aeroklubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám