Hlavní obsah

Velkopavlovické vinobraní o víkendu otevře na dva dny své brány

Novinky, Zita Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tento víkend se otevřou pomyslné brány tradiční slavnosti Velkopavlovického vinobraní. Bohatý dvoudenní program doplňuje výstava vín Velkopavlovické podoblasti, která láká na vysokou kvalitu vín z jedinečného terroir od 28 špičkových vinařů.

Foto: Město Velké Pavlovice
Článek

Velkopavlovické vinobraní bude zahájena v pátek 2. září v 18:30 hodin vystoupením skupiny THE SURPRISE, hudebního seskupení HRADIŠŤAN s JIŘÍM PAVLICOU a JUNIOR BAND.  

V sobotu bude areál otevřen od 10:30 hodin s bohatým celodenním programem, návštěvníky přivítá KAREL HEGNER a MELODY GENTLEMAN, následovat bude vystoupení folklórního souboru dětí z místní mateřské školy SADOVÁČEK, divadelní a šermířské vystoupení DUELANTI z Brna, cimbálová muzika LAŠÁR, lidová scénka tradičního vinařského obřadu ZARÁŽENÍ HORY, vystoupení jednoho z nejstarších moravských folklórních souborů BŘECLAVANU, specifický repertoár místního PRESÚZNÍHO SBORU.  

Chybět nebude tradiční odpolední slavnostní průvod krojovaných městem. Večer k tanci a poslechu zahraje DH BÍLOVČANKA.

V prostorách Vinařství Baloun láká Forum Moravium na tradiční výstavu vín Velkopavlovické podoblasti. Výstava láká především na vysokou kvalitu vín z jedinečného terroir. K degustaci jsou připravena vína od 28 špičkových vinařů z Velkopavlovicka. Neváhejte a přijďte ochutnat šampiona a vítěze kategorií v sobotu od 10:30 do 20:00 hdin.

V rámci dalších doprovodných akcí bude po celou sobotu otevřeno VINAŘSKÉ MĚSTEČKO s nabídkou místních vinařů.

Reklama

Výběr článků

Načítám