Hlavní obsah

V Hovězí na Vsetínsku hořela v noci administrativní budova

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu předběžně vyčíslenou na necelý milion korun způsobil v úterý o půl druhé v noci požár administrativní budovy místní firmy v Hovězí na Vsetínsku. Nikdo nebyl zraněn, příčina je v šetření.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči dostali požár burzy pod kontrolu.

Článek

„Ihned po ohlášení požáru vyslal operační důstojník HZS Zlínského kraje k události profesionální hasiče ze stanice Vsetín a dobrovolné jednotky z obcí Hovězí a Halenkov. Požár zasáhl přízemí budovy a šířil se rychle do horního patra. Během patnácti minut dostali hasiči požár pod kontrolu a velitel zásahu vyhlásil lokalizaci,“ informovala dnes mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Při následné kontrole objektu se hasiči ujistili, že uvnitř není žádná osoba. Budovu pak zkontrolovali termokamerou a postupně rozebrali část oplechování objektu, aby mohli dohasit skrytá ohniska. K odvětrání zakouřené budovy použili přetlakovou ventilaci.

„K požáru se dostavil nešťastný majitel, kterému hasiči objekt předali. Na místě zůstala na dohlídku místní jednotka dobrovolných hasičů. Během dnešního dne bude na požářišti probíhat společné šetření vyšetřovatele hasičů a Policie České republiky, včetně využití služebního psa,“ dodala mluvčí.

Výběr článků

Načítám