Hlavní obsah

Tým z ostravské Ekonomické fakulty poprvé na startu charitativního závodu

Novinky, Libuše Miarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 2. srpna ve 13 hodin na Pražském hradě odstartuje Metrostav Handy Cyklo Maraton 2016. Mezi jeho účastníky se poprvé zařadil také osmičlenný cyklistický tým z Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava.

Foto: Pavel Petr Vráblík

Společné foto cyklistů a jejich doprovodného týmu z ostravské Ekonomické fakulty

Článek

Tvoří ho Tomáš Wroblowský, Radek Stoczek, Lukáš Zeman, Lenka Satková, David Havlík, Jakub Galia, Radomír Krupa a Michal Hlavsa. Členy doprovodného týmu jsou Denisa Kováčová, Barbora Urbanovská, David Stoczek a Ondřej Baďura.

Skupinu sportovních nadšenců, kteří za 111 hodin štafetově zdolají po Čechách, Moravě a Slovensku trasu o délce 2124 kilometrů, pomohl vytvořit redakční tým studentského portálu Sokolská33.cz.

„Oslovili jsme především studenty, absolventy a také pedagogy ostravské Ekonomické fakulty. V této chvíli se staráme zejména o propagaci našeho týmu. Skoro celé marketingové oddělení portálu Sokolská33.cz se závodu aktivně účastní,“ sdělila Aneta Teichmannová, šéfredaktorka studentského webu.

Podmínkou charitativního maratonu je účast minimálně jednoho člena s jakýmkoliv druhem tělesného postižení. S ostravskými ekonomy jede známý cyklistický matador sedmačtyřicetiletý Radomír Krupa z Ostravy-Poruby, který v roce 1993 při výškových pracích utrpěl vážný úraz. Sport však na hřebík nepověsil. Na vozíku hrál dva roky za českou reprezentaci basketbal a už více než jedenáct let jezdí na handbiku.

Radomír Krupa už charitativní maraton absolvoval v roce 2014 za Cate Team. Když ho letos oslovili mladí cyklisté z Ekonomické fakulty, nabídku přijal. „Jsme správná parta, která chce závod stihnout v daném limitu. Nejedeme ale na vítězství, jsme hobby tým,“ dodal porubský handy cyklista.

Patronem týmu Ekonomické fakulty z Ostravy se stal Marian Poledník, student navazujícího magisterského studia, který je na vozíčku od svých patnácti let v důsledku těžké havárie na kole. Kapitánem osmi cyklistů je vedoucí katedry ekonomie Tomáš Wroblowský.

„Ekonomická fakulta spolu se svým centrem Slunečnice (http://slunecnice-ekf.vsb.cz/) sdílí velmi podobnou myšlenku, jakou má závod: Každý si může jít za svým snem bez ohledu na to, jestli je zdravý, nemocný, s handicapem nebo bez. Je to o tom, že jsme všichni jeden tým a snažíme se si navzájem pomoci,“ dodal kapitán cyklistů.

Družstvo ostravských ekonomů si vytvořilo svou trasu, přičemž respektovalo organizátorem několik stanovených povinných průjezdních bodů a zakázaných úseků. Do cíle v Praze na Vítězném náměstí by mělo dorazit v sobotu odpoledne 6. srpna. Ostravou má projíždět ve středu 3. srpna ve večerních hodinách.

Informace o trase a průběhu maratonu lze aktuálně sledovat na Facebooku portálu Sokolská33.cz. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám