Hlavní obsah

Tříkrálový průvod projde Plzní

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tříkrálový průvod opět po roce projde Plzní. V neděli 3. ledna vyrazí od vánočního stromu na náměstí Republiky a projde několika ulicemi až ke kostelu U Ježíška. Jako každoročně bude součástí Tříkrálové sbírky.

Foto: Alena Lochmannová

Průvod v čele s Kašparem, Melicharem a Baltazarem vyjde ve 14 hodin od vánočního stromu na náměstí Republiky.

Článek

„Pokud počasí dovolí, pojedou letos všichni tři králové na koních. Loni jsme měli v sedle mouřenína Baltazara a poutal velkou pozornost,” informovala Alena Kozáková, jedna z organizátorek.

Průvod v čele s Kašparem, Melicharem a Baltazarem vyjde ve 14 hodin od vánočního stromu na náměstí Republiky a za doprovodu živé hudby projde ulicí Bedřicha Smetany, Bezručovou, Františkánskou, přes sady do Martinské, k řece a podél ní na lávku pro pěší vedle Mostu Milénia ke kostelíku U Ježíška.

Průvod bude součástí tradiční Tříkrálové sbírky a Tři králové budou vybaveni kasičkou, do níž mohou lidé přispívat. Jako každým rokem zajdou i letos koledníci do restaurací a kaváren po trase a budou koledovat i zde.

Kolem třetí hodiny dorazí průvod ke kostelíku, kde už bude čekat živý betlém, letos v podání amatérské herecké společnosti složené ze členů dětské lidové muziky Vozembach z Dobřan a jejich rodičů a přátel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám