Hlavní obsah

Třetí díl románu Zahrada pokřtila jeho autorka Jana Richterová v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve společenském sále Knihovny města Ostravy v hudebním oddělení křtila opavská spisovatelka Jana Richterová třetí díl románu Zahrada.

Foto: Josef Zajíc

Křest knihy Zahrada- Návrat spisovatelky Jany Richterové.Ostrava 25.11.2015 Křest moderovala Magda Bohušová.

Článek

Spisovatelka Jana Richterová představila publiku ve společenském sále Knihovny města Ostravy v hudebním oddělení třetí část své pentalogie Zahrada. Po předchozích dílech Sféra a Lovec má třetí díl podtitul Návrat.

Ostravský knižní křest moderovala a knihu přiblížila divákům Magda Bohušová, která ve stručnosti uvedla situaci, kdy ve třetím díle se přátelství, žárlivost i láska mísí a proměňují jako barvy v alchymistické křivuli.

„Do děje ve třetím díle tentokrát čtenář vstupuje v okamžiku, kdy snad už odezněla bolest po ztrátě jednoho z hrdinů předchozích dílů Sféra a Lovec,” uvedla Magda Bohušová.

Autorka Jana Richterová, v rámci odpovědí na otázky, dala nahlédnout do své autorské kuchyně. Poodhalila, jak tvoří, jak vychází s postavami svého románu, které se někdy do děje nějak "zatoulají". Postavy je pak třeba dotvořit, popsat, charakterizovat a posunout v ději dále nebo, a to se také stane, se s nimi rozloučit. Svůj přínos k realizaci projektu pak popsal Libor Richter, který je nakladatelem všech tří románů.

Úryvky z třetího dílu přečetl herec činohry Národního divadla moravskoslezského Miroslav Rataj. Křest knihy doprovodilo koncertem komorní těleso Regna Musica řízeného Pavlem Knápkem, ve kterém dále hráli Adéla Šmajstrlová, Jana Hájková, Anna Presová a Magda Bohušová.

Křest knihy uspořádala Knihovna města Ostravy a nakladatelství Kruh.

V opavském Klubu Art knihu představí a návštěvníky přivítá 2. prosince v 19.00 hodin publicista, hudebník a pedagog Milan Bátor. Hudbou doprovodí studenti Církevní konzervatoře v Opavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám