Hlavní obsah

Techmania představuje oceněný model vlaku

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Techmania Science Center představuje ve svých expozicích zbrusu nový přírůstek: návrh originálního vlaku RandeVuu, který svému tvůrci, průmyslovému designérovi Štěpánu Soutnerovi, přinesl prestižní cenu TALENT DESIGNU 2011.

Foto: Techmania Science Center, Štěpán Soutner

Techmania Science Center představuje ve svých expozicích zbrusu nový přírůstek: návrh originálního vlaku RandeVuu.

Článek

Téměř třímetrový model vyvíjený ve spolupráci se společností ŠKODA Vagonka doplňuje permanentní technickou expozici věnovanou historii značky ŠKODA.

"Naše permanentní expozice ŠKODA získala nový přírůstek, na který jsme velmi hrdí. Jedná se o model nízkopodlažního příměstského vlaku RandeVuu v měřítku 1:20. Ten na cenách TALENT DESIGNU 2011 zaujal odbornou porotu natolik, že mu dala přednost před 270 dalšími pracemi mladých designérů z Česka i zahraničí. Věříme, že je ocení i naši návštěvníci," uvedl tiskový mluvčí science centra Tomáš Moravec.

Autorem oceněného modelu vlaku, který je v Techmanii k vidění, je průmyslový designér MgA. Štěpán Soutner.

"Chtěl jsem navrhnout vlak, který by nepůsobil agresivně, ale vybízel ke svezení, poskytoval prostor i k setkávání. Proto jsem jej nazval RandeVuu," vysvětluje Soutner, který v současnosti dává podobu budoucím exponátům a expozicím science centra Techmania.

U poroty udělující cenu TALENT DESIGNU 2011 bodoval mladý designér propojením své teoretické práce s praxí a originalitou návrhu. O ní se mohou od nynějška přesvědčit i návštěvníci Techmania Science Center. 

Reklama

Výběr článků

Načítám