Hlavní obsah

Šumperk se zabaví velikonočním dováděním

Novinky, Radka Jílková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima už má podle kalendáře splněno a konečně se blíží svátky jara. Od čtvrtka 5. dubna se můžete zapojit do velikonočního veselí, ve kterém nebude chybět regionální zelené pivo Kvasslav, hledání čokoládových vajíček a tradiční pletení pomlázek.

Foto: Muzeum Mohelnice

Ukázka z výstavy v mohelnickém muzeu.

Článek

„Svátky jara můžete strávit s půllitrem zeleného piva Kvasslav, zatímco vaše děti budou šmejdit  a hledat čokoládová vajíčka,“ pozvala na velikonoční víkend v šumperské kavárně PředMěstí provozní manažerka kavárny Dáša Krobotová. Kavárna tak chystá program pro děti, kde nebude nouze o překvapení a malou odměnu za objevená vajíčka. Speciální velikonoční Kvasslav se tu bude točit od Zeleného čtvrtka do Velikonočního pondělí, kdy se kavárna otevře ve 14.00 hodin.

Do velikonočního programu se zapojí i dětský koutek Žabka, který najdete přímo nad kavárnou Předměstí. „Na Zelený čtvrtek chystám od 16 do 18 hodin Velikonoční dílnu. Co si děti v této době vyrobí, to si odnesou domů. A jejich rodiče nemusí platit nic navíc,“ referuje Silvie Kappelová z Žabky.

Pro tvořivé ručičky připravila šumperská Vila Doris den s Velikonocemi - 5. dubna si na Komíně můžete vyrobit látkovou dekoraci v podobě velikonočních ptáčků a beránků, vytvořit si své vlastní látkové či patchworkové vajíčko a naučit se plést pomlázku z vrbového proutí.

Pokud potřebujete inspiraci na velikonoční výzdobu, navštivte muzeum v Mohelnici, kde probíhá až do 14. dubna výstava Velikonoce v muzeu. Žáci základních škol tu mohou navštívit tvořivou dílnu s velikonoční tematikou.

Reklama

Výběr článků

Načítám