Hlavní obsah

Střet prvoligových lídrů: neporazitelnost uhájil Prostějov

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoznačný šlágr čtvrtého kola druhé nejvyšší korfbalové soutěže představovalo utkání dvou dosud neporažených týmů – Kolína a prostějovské rezervy. Za delší konec tahali v souboji lídrů Hanáci a z Pardubic si zaslouženě odvezli výhru 8:5.

Foto: Jan Pařík

Prostějovská rezerva (na snímku) uspěla ve šlágru kola s Kolínem.

Článek

Další událost je fakt, že brněnské béčko a Tábor si v tabulce vyměnily pozice. Jihomoravané se po dvou výhrách v městském derby s Novým Lískovcem posunuli na třetí příčku, zatímco Jihočeši v těžké konkurenci museli strpět dvě porážky od favoritů z Kolína a Prostějova.

MINITURNAJ V PARDUBICÍCH (pořadatel Kolín)

Na vzájemný souboj se čekalo až do čtvrtého kola. Kolín si to na palubovce konečně rozdal s prostějovskou rezervou, která po na koše skoupém duelu zvítězila 8:5 a protáhla svou neporazitelnost už na osm zápasů.

Prostějov uspěl 12:9 i nad houževnatým Táborem a v tabulce nasadil k lehkému trháku. V jeho dresu se v soutěžním utkání po dlouhé době objevil i korfbalový matador a trenér Martin Uherka, jenž přispěl ke dvěma výhrám i dvěma koši.

Náskok Prostějova na prvním místě tabulky mohl po čtvrtém kole být i vyšší než dvoubodový. Kolín se totiž proti Táboru pořádně zapotil a o výhru 14:13 se strachoval až do úplného závěru. Vembloudi měli štěstí, protože hráči z Žižkova města zahodili v poslední minutě i nabídnutou penaltu.

Jakub Novotný (hráč, Kolín): „Po vánoční pauze nám chvíli trvalo, než jsme se rozjeli. S Táborem můžeme poděkovat soupeři, moc nám to nešlo v obraně a ani v útoku to nebylo ono. S Prostějovem už jsme se na palubovce cítili líp, ale soupeř nás jednoduše předčil. Na rozdíl od nás totiž trénuje. My jsme přes Vánoce vůbec netrénovali. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát oba zápasy, můžeme být rádi za jeden.“

Kolín VKC - Tábor KC SPŠS   14:13

Prostějov SK RG "B" - Tábor KC SPŠS   12:9

Kolín VKC - Prostějov SK RG "B"   5:8

MINITURNAJ V NÁCHODĚ

Bez překvapení. V Náchodě se nečekané výsledky neudály. Mezi domácím celkem a Šenovem se čekal vyrovnaný boj, protože před vzájemným střetnutím měly v tabulce stejně bodů. Drama se však nekonalo, nabuzený Náchod totiž soupeře přejel hladce 21:10.

SK Plhov Náchod - Modří Sloni YMCA Znojmo "B"   18:6

Šenov KC - ZŠ - Modří Sloni YMCA Znojmo "B"   23:10

SK Plhov Náchod - Šenov KC - ZŠ   21:10

DVOJZÁPAS V BRNĚ

Ani bitva o Brno mezi Korfbal klubem a Novým Lískovcem nepřinesla překvapení, i když ve druhém duelu k němu nebylo moc daleko. Outsider z Lískovce totiž favorita zlobil a v poločase dokonce o koš vedl, ale ani to mu k úspěchu nestačilo.

Rezerva aktuálně vedoucího celku extraligy po poločase zabrala a soupeře, který nastoupil jen se třemi korfbalistkami, nakonec přehrál 15:12. První klání bylo jednoznačnější, když vyznělo 23:11 pro Korfbal klub.

Jakub Pernica (hrající trenér, Nový Lískovec): „Druhé utkání bylo z naší strany velmi nadějné. Naší trojici se podařilo soupeře překvapit a ubránila je. Bohužel se nám v pravou chvíli nepodařilo odskočit na větší rozdíl a protivník zápas postupně otočil.“

Brno KK "B" - Brno KK Nový Lískovec   23:11

Brno KK "B" - Brno KK Nový Lískovec   15:12

Reklama

Výběr článků

Načítám