Hlavní obsah

Stolní hokejisté Žďáru nad Sázavou budou usilovat o Českomoravský pohár

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 1. lize družstev mají žďárští stolní hokejisté za sebou 2. kolo 1. ligy družstev. Příští víkend je však na programu již další soutěž, které se budou účastnit družstva 1. i 2. ligy.

Foto: Tomáš Vítámvás

1. liga družstev ČR, billiard hockey, 28. března, Brno

Článek

O víkendu 25. a 26. dubna čeká týmy BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou a BHL A. Počtová - papírnictví Žďár nad Sázavou další významná akce v rámci soutěží družstev. Oba týmy se budou účastnit Českomoravského poháru družstev, který se uskuteční na ZŠ Košinova v Brně.

V předchozím ročníku se týmy ze Žďáru nad Sázavou této soutěže neúčastnily. V ročnících, které se hrály dříve, se však Žďáru nad Sázavou vždy dařilo. Z posledních tří účastí si totiž prvoligový tým z Vysočiny připsal hned dvě finálové účasti.

Ani letos proto hráči ze Žďáru nad Sázavou nepojedou na soutěž s menšími ambicemi, než je finálová účast v turnaji.

Ambice jsou podpořeny výkony týmu v soutěži 1. ligy družstev. V únoru tým BHL ZEKATEL Žďáru nad Sázavou na domácí půdě přivítal družstva Bizoni Uherčice a SHL SDS EXMOST Brno. S oběma družstvy začal Žďár lépe. Vytvořil si náskok, který však v závěru soupeři dokázali vymazat. V poslední, páté směně, oba hostující celky dokázali větší psychickou odolnost a dokázali vítězství zvrátit na svoji stranu.

Ve druhém kole, které se hrálo v závěru března v Brně, se tým Žďáru utkal pouze s týmem Dobré Vody. Mistři 2014 letos již jednou klopýtli, takže si nesměli dovolit už žádné zaváhání. Proti Žďáru zahájili velkou ofenzivou a po prvních dvou směnách bylo prakticky rozhodnuto. Hráči Žďáru nad Sázavou se sice ještě pokusili zvrátit vývoj zápasu ve třetí směně, kde v jednu chvíli vítězili hned na čtyřech z pěti stolů. Závěr třetí směny však znamenal pouze remízu prostřední části 2:2. Na konci zápasu se tak z vítězství mohli radovat hráči Dobré Vody.

Druholigové družstvo nastoupilo k zápasům 1. kola také již v únoru. Tým složený z hráčů žákovských kategorií dokázal vybojovat bod za remízu s týmem Břeclavi. S týmy Dragons, Orla Královo Pole a Ostravy však vítězství patřila soupeřům.

Ve druhém kole zavítali žáci ze Žďáru nad Sázavou do Břeclavi, kde se kromě domácích utkali také s týmy Hustopečí, Orla Bohunice a Boskovic. Tentokrát byli soupeři v sestavách spíše hráčů dospělých kategorií. Mladí žďárští hráči proto měli na rozdíl od prvního soutěžního kola složitější postavení. Nejcennější tedy byly získané zkušenosti. Body tentokrát tým BHL A. Počtová - papírnictví Žďár nad Sázavou domů nepřivezl.

Soutěže družstev absolvují hráči Žďáru nad Sázavou s podporou sponzorů a města Žďáru nad Sázavou.

Na začátku května pak čeká hráče z Vysočiny další významná akce, kterou je Czech open ve stolních hokejích. Bude se soutěž o víkendu 8. až 10. května v Mostě v kategoriích air hockey, Chemoplast a billiard hockey - šprtec.

Průběžně jsou pozvánky a informace o soutěžích zveřejňovány internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz a http://www.uhshbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám