Hlavní obsah

Stavba hřiště v areálu Olešná ve Frýdku-Místku omezí pohyb na cyklostezce

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V areálu přehrady Olešná ve Frýdku-Místku byla v těchto dnech zahájena výstavba nového hřiště. Vzniká v úrovni krytého a letního aquaparku na travnaté ploše pod cyklostezkou.

Foto: Jana Matějíková

areál přehrady Olešná - v tomto úseku se staví nové hřiště

Článek

Upozorňujeme návštěvníky, že v tomto úseku se nyní pohybují stavební stroje a vozidla. Doporučujeme zejména vyznavačům in-line bruslí, ale také rodinám s malými dětmi, aby v těchto místech byli obezřetní a dbali zvýšené opatrnosti. Zejména bruslaři by také měli počítat s tím, že v době výstavby hřiště může být tento úsek stezky znečištěn blátem a kamínky.

„Nové hřiště bude multifunkční, v duchu pirátského světa. Nabídne vyžití nejen dětem, ale také dospělým. Složeno bude ze čtyř sportovních celků, a to ze dvou hřišť pro menší i odrostlejší děti, dále z fitness hřiště s cvičebními prvky na protažení, rozehřátí a procvičení těla a také ze zážitkového hřiště s adrenalinovými prvky s hlubším zážitkem, například s lanovou dráhou dlouhou 50 metrů, skluzavkou s převýšením 3 metry, houpacími lany nebo imitacemi skalních bloků k lezení,“ přiblížil podobu hřiště primátor Michal Pobucký.

Hřiště pozvedne atraktivitu sportovně-relaxačního areálu Olešná a rodinám s dětmi nabídne další možnost pro společně trávený volný čas.  

V rámci výstavby hřiště budou provedeny terénní úpravy, zakládání trávníků a výsadba dřevin. Uvedeno do provozu by mělo být v měsíci srpen. Náklady na jeho vybudování jsou vyčísleny na 10,7 miliónu korun, včetně DPH.

Hřiště bude pod dohledem kamerového systému.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám