Hlavní obsah

Start do prvoligové sezóny vyšel třem korfbalovým favoritům

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Béčka Prostějova a brněnského Korfbal klubu a Kolín. To jsou tři favorizované týmy, kterým na sto procent vyšel start do druhé nejvyšší seniorské korfbalové soutěže.

Foto: Jan Pařík

Prostějov v úvodním kole druhé nejvyšší korfbalové soutěže nasadil to nejsilnější, co měl k dispozici.

Článek

Do hry se v sobotu na třech místech republiky zapojilo v úvodním kole všech osm družstev první ligy, novinku oproti loňsku představuje fakt, že mistrovskou rezervu Českých Budějovic pro letošek nahradilo béčko znojemských Modrých Slonů.

MINITURNAJ V PARDUBICÍCH

Kolín v Pardubicích potvrdil roli ambiciózního celku. Mladý tým, který loni bral bronz, bez větších obtíží přehrál 18:7 Nový Lískovec i 23:7 znojemské béčko a teprve další duely se silnějšími soky naznačí, jak na tom Vemloudi skutečně jsou.

Loni se dočkal až po kontumaci, letos uzmul Nový Lískovec první výhru sezony už v prvním dějství soutěže. Ve vyrovnaném utkání brněnský tým porazil „nově“ složené družstvo znojemské rezervy 15:12 a brzký úspěch mu může přinést elán i do dalších zápasů.

Denisa Čejková (hráčka, Kolín): Skóre vyznělo jednoznačně v náš prospěch, i když start sezóny s sebou přináší vždy potíže v podobě sehranosti a dalších věcí. Nám to naštěstí na začátku sedlo.

Aladár Dančo (hrající trenér, Znojmo B): Letos jsme dali do kupy béčko, protože máme dost „starých“ hráčů, kteří přišli, že si chtějí zahrát. Ty jsme doplnili nějakými dorostenci. S hrou jsme byli spokojení, i když s Lískovcem jsme chtěli jednoznačně uspět.

Kolín VKC - Brno KK Nový Lískovec 18:7

Brno KK Nový Lískovec - Modří Sloni YMCA Znojmo "B" 15:12

Kolín VKC - Modří Sloni YMCA Znojmo "B" 23:7

MINITURNAJ V SEZIMOVĚ ÚSTÍ

V jižních Čechách kralovalo brněnské béčko, které si poradilo 19:12 s domácím Táborem a poté i hladce 20:9 s Náchodem, který po zranění dvou hráček dohrával v sedmi. Proti Táboru se však Brňané v prvním poločase trápili a dokonce ho prohráli. Po poločase se ale zmátořili a díky vylepšené střelbě dovedli duel do vítězného konce.

Tábor v domácí hale nestačil ani na Náchod, kterému trochu překvapivě podlehl 13:24

Jiří Ziegler (hráč, Brno B): Tábor se proti nám v první půli velice dobře trefoval. Je to nepříjemný soupeř, který hraje velmi tvrdě a má nepříjemnou obranu. Trochu jsme se s tím srovnávali, poté už to bylo lepší, ve druhé půli dal soupeř jen jeden koš.

Tábor KC SPŠS - Brno, KK "B"  12:19

Tábor KC SPŠS - SK Plhov Náchod  13:24

Brno KK "B" - SK Plhov Náchod 20:9

DVOJZÁPAS V NĚMČICÍCH NA HANÉ

Loňský finalista z Prostějova si na úvod z chutí zastřílel a vůbec mu nevadilo, že kvůli rekonstrukci haly odehrál první dva domácí duel nové sezóny ve vyhnanství v Němčicích na Hané. Se Šenovem si prostějovská rezerva poradila hladce 22:9 a 28:9.

Jan Tichý (hráč, Prostějov B): Chtěli jsme si zkusit sestavu pro blížící se extraligu, proto jsme nasadili to nejsilnější, co bylo k dispozici. Šenov na nás v našem složení neměl, i když si myslím, že proti jiným prvoligovým týmům bude normálně konkurenceschopný.

Prostějov SK RG "B" - Šenov KC - ZŠ  22:9 a 28:9

Reklama

Výběr článků

Načítám