Hlavní obsah

Srpnové tematické prohlídky města Brna

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistické informační centrum Brno zve na další letní prohlídky zajímavých míst moravské metropole. Tématem jsou tentokrát brněnské sochy, slavné vily, stavby ve stylu secese a Češi, Němci a Židé v Brně.

Foto: Jiří Smutný

4. srpna je sraz u sochy Jošta

Článek

Všechny prohlídky trvají přibližně dvě hodiny, není-li uvedeno jinak, a podrobnosti o nich je možné najít na webových stránkách TIC Brno, na kterých lze pořídit vstupenky on-line. Lístky jsou k dostání také na infocentrech na Radnické 8, Panenské 1 a na hlavním nádraží. Plné vstupné činí sto korun, děti od šesti let, studenti, senioři a nositelé průkazu ZTP a ZTP/P platí padesát korun.

V nabídce jsou tyto prohlídky:

V sobotu 4. srpna Hrnem sošným Brnem. Sraz je ve 14.00 hodin u sochy Jošta Moravského na koni vedle kostela sv. Tomáše. Průvodcem je Ivanka Augustová.

V neděli 5. srpna Slavné vily v Masarykově čtvrti a v Pisárkách. Sraz účastníků je ve 14.00 hodin u zastávky trolejbusu č. 35 a 39 v Barvičově ulici. Průvodkyní je Bohuše Červená.

V sobotu 11. srpna Češi, Němci a Židé v Brně. Sraz je v 10.00 hodin uprostřed parku na Moravském náměstí. Průvodkyní je Marie Schönová. V neděli 26. srpna Secese v Brně. Sraz je na náměstí Svobody u časostroje. Průvodcem je Jakub Sochor.

Reklama

Výběr článků

Načítám