Hlavní obsah

Sportovních her se s úspěchem zúčastnili také jihočeští krajští úředníci

Novinky, Jakub Straka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci krajského úřadu v Českých Budějovicích se v uplynulém týdnu úspěšně zúčastnili Sportovního dne integrovaného záchranného systému Jihočeského kraje i 10. Mezikrajských sportovních her v Hodoníně.

Foto: Jakub Straka
Článek

Ve čtvrtek 22. září se na Jiráskově nábřeží v Českých Budějovicích uskutečnil I. ročník Sportovního dne integrovaného záchranného systému Jihočeského kraje. Záštitu nad prvním ročníkem sportovního klání převzal hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola.

Do turnaje, ve kterém sportovci zápolili v malé kopané, florbalu a beachvolejbalu, se přihlásila družstva deseti složek IZS včetně Krajského úřadu Jihočeského kraje. Reprezentanti krajského úřadu soutěžili v malé kopané, kde nakonec vybojovali krásné 3. místo.

Znak Jihočeského kraje v nové sportovní úpravě hrdě nosili zaměstnanci krajského úřadu i na sportovních hrách v Hodoníně. Od čtvrtka do soboty hostil Hodonín 10. ročník Mezikrajských sportovních her krajských úřadů České republiky. Dvanáctičlenný tým Jihočeského kraje získal celkové druhé místo. Zasloužené prvenství připadlo Ústeckému kraji. Jediným krajem, který se her nezúčastnil, byl Karlovarský kraj, jemuž se nepodařilo dát dohromady reprezentační družstvo.

Mezikrajské sportovní klání zahájili sportovci ve čtvrtek závodem v dračích lodích na trati 2 x 200 metrů. Jihočeští reprezentanti dojeli čtvrtí. V pátek získali první místo ve stolním tenise, sedmé místo v tenise a třetí místo ve volejbale.

Během sportovních akcí vládla velmi přátelská atmosféra a tím se splnil i hlavní cíl obou setkání. Sportovní výkony zaměstnanců Krajského úřadu Jihočeského kraje navíc úspěšně zpochybnily vžitou představu o podobě typického úředníka. Věřme, že na letošní úspěchy naváží i v příštích letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám